BIST 10.163
DOLAR 32,30
EURO 35,00
ALTIN 2.452,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Garipçeliler 3. köprüden memnun

3. Köprünün geçeceği noktasındaki yerleşim yeri Garipçe Köyü'nün sakinleri karardan memnun oldu.

Abone ol

Garipçe sakinleri, köylerinde imar olmadığını, 3. Köprü sayesinde imar gelebileceğini umut ederken bazı köylüler ise çevreye ve doğaya fazla zarar vermeden çalışmaların yapılmasını istedi.

3. Köprü güzergahının Avrupa Yakası'ndaki ilk durağı olan Garipçe Köyü sakinleri, kararı memnuniyetle karşıladı. Köprüye karşı çıkan fazla olmazken, köylüler imar izninin verilmesini istedi. Doğma büyüme Garipçeli olan Ahmet Serter, 3. Köprü'nün hem trafiğe hem de köylerine katkı sağlayacağını söyledi. Karardan memnun olduklarını belirten Serter, "Memnunuz niye memnun olmayalım. Ancak burası SİT alanı, evimizin çatısını dahi yapamıyoruz. Yıllar önce çatıyı yenileyelim dedik, bir tabur asker geldi çatıyı bozmaya. Burada bir şey yaptırmazlar sanıyorum. Ancak duyduğuma göre 3. Köprü'nün 3 kilometre etrafına imar izni vereceklermiş. Hayırlısı olur inşallah." şeklinde konuştu.

51 yıldır Garipçe Köyü'nde ikamet eden ve lokanta işleten Mahmut Odabaşı, 'köyümüze hoşgeldiniz' diyerek gazetecileri karşıladı. 3. Köprü'nün köylerinden geçeceğini daha önceden öğrendiklerini belirten Odabaşı, "Birbuçuk kilometre ötede Hamsi Limanı var, oradan geçiyor. 3. Köprünün bize artısı eksisi yok. Yol bizim arazimiz üzerinden geçmiyor, devlet arazisi üzerinden geçiyor. Orada köyün tapulu arazisi yok, olsa da faydası yok." dedi.

Köyde senelerdir kaçak inşaatla mücadele ettiklerini kaydeden Odabaşı şöyle konuştu: "Köyümüzde yapılaşma yok, köyümüzü görüyorsunuz harabeye dönmüş halde. İmar izni yok. Gençlerimiz burada oturmuyor. Evlenen gençler İstanbul'un çeşitli ilçelerine göç etti. Sadece anne babaları var. Bize imar izni verirlerse tersine göç olur. Burası Bodrum gibi yer. Bizim en büyük isteğimiz imar izni verilmesi. Eğer buralarda yapılaşma izni olursa büyük rantlar olur, göç olur. Köyümüz 65 hane ama çoğu dışarıda. İmar olursa herkes geri döner. Burası küçük bir balıkçı köyü. Köyümüze imar istiyoruz, köyümüzü güzelleştirelim."

RESTORAN İŞLETMECİSİ ALİ OĞUZ KARARDAN MEMNUN

"3. Köprü'yü biz iyi karşılasak veya kabul etmesek çözüm olacak mı olmayacak mı bilmiyorum. Neticede İstanbul boğazına yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Ama Garipçe'den ama Kavaklardan." diyen restoran işletmecisi Ali Oğuz, trafiğin İstanbul'da en büyük problemlerden biri olduğuna işaret etti.

Çok sayıda insanın metro yapılırken de karşı çıktığını hatırlatan Oğuz şöyle konuştu: "Şu anda herkes yapanlara dua ediyor. İstanbul'un en büyük problemi ulaşım. Ben 1. ve 2. köprülerden gelip giderken kamyonların 3 tane yanyana gelip gittiğini görünce üzülüyorum. 'Bir üçüncü köprü olsa da rahatlasak' diyorum. Şunu da tabi isteyeceğiz. 3. Köprü'yü yaparken doğaya zarar vermeden yapacağız. Önemli olan bu. Hayırlı olsun demekten başka bir şey diyemeyiz. Karşı çıksak ne olur. İstanbul'un çilesi belli. Şahsi olarak faydalı olacağına inanıyorum. İleride birinci ve ikinci köprülere karşı çıktıkları gibi buna da karşı çıkanlar 10 - 15 yıl sonra yapanlardan Allah razı olsun diyecekler. Bu sefer de 4. Köprüyü isteyecekler nüfus çoğalacak."

3. Köprü'ye karşı çıkmanın kendisine mantıklı gelmediğini ifade eden Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğaya ve çevreye fazla zarar vermeden bu işi yapabilirsek en önemlisi bu. O'nu da büyüklerimiz düşünüyordur herhalde. Ben 3. Köprü'nün İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."