BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hatay'da işsizliğe çözüm fuarı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen 3. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı.

Abone ol

Hatay Valiliği ve Türkiye İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen fuar, İsdemir Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi, Antakya Belediyesi, İskenderun Belediyesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile açıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan Hatay İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü Ahmet Bulanık ise “İskenderun, sanayi yönünden çok gelişen bir şehrimiz, bu yıl üçüncüsü yapılan İnsan Kaynakları ve istihdam Fuarı'nı İskenderun’da gerçekleştirerek, burada istihdama yönelik çalışmaların olumlu geçeceğini umuyoruz” dedi.

İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş da konuşmasında, Türkiye’nin üretime ve istihdama ihtiyacı olduğunu belirterek, “Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizde işsizliğin önlenmesi için iş adamları olarak yatırıma ve üretime yönelmeliyiz. Ancak, üzülerek belirtmek istiyorum ki, Türkiye’de işsizlerin çoğu ilköğretim ve lise mezunu insanlarımız. Bu bağlamda vasıflı insanlar yetiştirilmesi lazım” dedi. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, Türkiye’nin 20 yıl öncesine oranla hızla gelişip büyüdüğünü belirterek, “Ülkemizde yatırım yapılması gereken esas unsur insandır. Bu bağlamda vasıflı ve iş bilen insanların yetiştirilmesi durumunda işsiz insanlarımızın sayısı önemli derecede azalacaktır” dedi.