BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'nin güvenliği için toplandılar

Düzce Valisi Bülent Kılınç başkanlığında toplanan Düzce Kent Güvenlik Danışma Kurulu'nda kent güvenliğinde sıkıntı yaratan konular ele alındı.

Abone ol

Düzce Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Emniyet Müdürü Ali Gezer, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferruh Gezen, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır, kurum müdürleri ve Toplum Destekli Polisler katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Bülent Kılınç, güvenliğin sağlanmasının, çağdaş kentlerin olmazsa olmaz ilkelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, "Devletimizin de var olma nedenlerinden en önde gelenlerinden bir tanesidir. İç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi bakımından kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması, toplumun emniyet içinde varlığını sürdürmesi yönüyle vazgeçilmezdir. Polisimizin faaliyetlerine yön veren toplumsal ihtiyaçlar ve talepler vardır. Suç ve suçluluk toplumun gündemini işgal eden önemli gündemlerden bir tanesidir.

Mülki hizmetlerin bu çerçevede, suç ve suçla mücadelenin bu çerçevede sadece polis hizmetleri ile değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Bunu sağlamanın temel yöntemlerinden bir tanesi de son dönemde de ülkemizde yaygın olan ve uygulamaya konulan Toplum Destekli Polis hizmetleridir. Dolayısıyla polisimizin sadece suçu ve suçluyu takibi değil, daha suç işlenmeden suçun önlenmesi yönündeki faaliyetlerine de toplumumuzun her kesiminin katılması açısından önem arz etmektedir. Bugünkü danışma kurulu toplantımızda, toplumumuzun değişik kesimlerinden gelen suçu ve suçluyu tahlil edebilecek, alınacak önlemler konusunda önerilerde bulunabilecek arkadaşlarımızdan oluşmaktadır" dedi.

Toplantıda ayrıca, kenar semtlerde cadde ve sokakların aydınlatılması durakların ışıklandırılması, metruk ve terk edilmiş binaların durumu, okulların genel güvenlik analizi, aile içi şiddete maruz kalan çocuk ve kadınların korunması, kadın sığınma evlerinin aktif hale getirilmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının ikinci bölümünde ise, prefabriklerin boşaltılması, bağlantı yolu trafik ve kavşak ışıklandırmaları, internet kafe ve eğlence yerlerinin denetlenmesi konuları da görüşüldü.