BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Garantiden Bonus Trink Taksi

Garanti Bankası, taksilerde ''Bonus Trink Taksi'' uygulamasını başlattı.

Abone ol

Garanti Bankasından yapılan yazılı açıklamada, temassız ödemeyi Avrupa'da "ilk" kez Bonus Trink ile kullanıma sunan Garanti Bankasının, ulaşım çalışmalarına belediye otobüsleri ve otoparklardan sonra şimdi de taksileri eklediği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'de bir ilk olan uygulamanın, Bonus Trink Card sahiplerine taksi ücreti ödemelerinde para bozdurma, para üstü verme ve bozuk para taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırarak büyük bir kolaylık sağladığı bildirildi.

SANİYENİN YARISI KADAR SÜREDE ÖDEME

Kol saati, anahtarlık ve stickerla ödemelerin saniyenin yarısı kadar sürede gerçekleştirilebilmesini ve trafikte zaman tasarrufu sağlarken, şoförlerin nakit taşımalarından kaynaklanan gasp olayları için de güvenli bir çözüm sunduğu ifade edilen açıklamada, ilk olarak İstanbul'daki 100 takside başlayan Bonus Trink Taksi uygulamasının, kısa bir süre içinde diğer şehirlerde de uygulamaya gireceği kaydedildi.

Açıklamada, Bonus Trink Taksi sistemine sahip olmak isteyenlerin, herhangi bir Garanti Bankası şubesine giderek başvuruda bulunabileceği ifade edildi.

OTOBÜSLERDEN SONRA SIRA TAKSİLERDE

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin konuya ilişkin değerlendirmesinde, bozuk paraya alternatif olarak kullanıma sundukları Bonus Trink ile yepyeni bir uygulamaya imza attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bozuk para sadece ürün karşılığı yapılan günlük alışverişlerde değil, hizmet sektöründe de çok yoğun kullanılıyor. Bu hizmetlerin başında ise ulaşım geliyor. Bundan bir süre önce büyükşehir belediyeleriyle anlaşarak başlattığımız toplu taşıma çalışmalarına şimdi ise bireysel kullanıma yönelik olan taksileri ekliyoruz. Proje kapsamında, 2008 sonunda 500 taksiye ulaşmayı hedefliyor, taksilerin ardından projeyi dolmuşlarda da hayata geçirmeyi planlıyoruz."