BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mansur çaldı Karagöz oynadı

Cem Mansur’un yöneteceği Roma-Lazio Orkestrası bir ilki gerçekleştiriyor.

Abone ol

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nunda Akbank Oda Orkestrası’yla yedi yıldır düzenli konserler veren Cem Mansur bu kez, son yıllarda konuk şef olarak çalıştığı orkestralar arasından en beğendiklerinden birini, Roma ve Lazio Orkestrası’nı CRR Konser Salonu’nun daveti üzerine İstanbul’a getiriyor.

Çok renkli ve sıradışı programların ilki 2 Nisan akşamı. İtalyan senfonik müziğine adanmış konserin solisti, son yılların bol ödüllü kemancısı, tekniği kadar dinamik sahne kişiliğiyle de dikkak çeken Laura Marzadori. Paganini’nin büyük ustalık gerektiren 1nci konçertosunu genç ve parlak bir yıldızdan dinlemenin, sezonun en heyecan verici tecrübelerinden olacağı kesin…Respighi’nin Botticelli resimlerini betimleyen “Üçleme”si renkli orkestralamasıyla dikkat çekerken, erken romantik dönemin, biraz haksız yere ihmal edilmiş başyapıtlarından Cherubini’nin senfonisini usta bir orkestradan dinlemek için bu konser kaçırılmaz bir fırsat.

Orkestranın 3 Nisan akşamı vereceği ikinci konser, İstanbul’un konser yaşamına, en özgün ve hoş etkinliklerden biri olarak damgasını vuracak. Büyük sahne ustası Yılmaz Erdoğan’ın anlatıcı ve bir anlamda “meddah” rolünde sahnede olacağı ve metnini kendi oluşturduğu konser, Akdeniz’in iki ucundan gölge tiyatrosu kişiliklerinin karşılaşmaları, müzik ve mizahın evrensel dili sayesinde anlaşmaları üzerine kurgulandı. Stravinski’nin Napoli’li muzip kahraman Pulcinella’yı anlattığı bale, Roma ve Lazio Orkestrası’nın pırıltısını göstermek için biçilmiş kaftan. Akis Ensemble eşliğinde bu konser için tasarlanmış Karagöz gösterisinin ardından iki kahramanımız, Yılmaz Erdoğan’ın ustaca sunumuyla Roma’lı besteci Luciano Bellini’nin buram buram Akdeniz kokan renkli müziği eşliğinde karşılaşıyorlar….

ORCHESTRA Dİ ROMA E DEL LAZİO
Şef: CEM MANSUR

İSTANBUL KONSERLERİ
CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU


2 Nisan 2008 / 20.00
solist: Laura Marzadori, keman

O. Respighi: Botticelli Üçlemesi
(1879-1936)
N. Paganini: 1nci Keman Konçertosu
(1782-1840)
ara
L. Cherubini: Senfoni, Re majör
(1760-1842)


3 Nisan 2008 / 20.00
anlatıcı: Yılmaz Erdoğan

İ. Stravinski: Pulcinella Süiti
(1882-1971)
Geleneksel Karagöz Gösterisi
Akis Ensemble, yöneten: Doğan Dikmen
ara
L. Bellini: “Pulcinella ve Karagöz’ün Maceraları”
(1952) (Senfonik Masal)