BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Gandi'nin sözleri Bahçeli'yi kızdırdı

MHP lideri Bahçeli, Balıkesir'de Erdoğan'a yüklendi Kılıçdaroğlu'nu ise genef af sözleriyle vurdu!

Abone ol

Gandi'nin dün terör örgütünü de kapsayan genel af çıkışı, MHP lideri Bahçeli'nin tepkisini çekti. Balıkesir'de partililere seslenen Bahçeli önce Erdoğan'a yüklendi ardından da başbakanın sivil darbe peşinde olduğunu iddia etti. Bahçeli'yi en çok sinirlendiren şey ise Kılıçdaroğlu'nun genef af çıkışı olmuş!

Devlet Bahçeli partisinin Balıkesir mitingindeki yaklaşık 5 bin kişiye yaptığı konuşmasında, referandum kampanyasındaki kutuplaşmaya dikkati çekti. İktidarın gerilim politikası izlediğini, milleti önce laik- antilaik, inanan- inanmayan diye böldüğünü kaydeden Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın şimdi de '36 etnik unsur tekerlemesi' ile etnik temelli bölücülüğü cesaret verdiğini, etnik temeli bölünme politikasında ısrar ettiğini ileri sürdü.

DEMOKRAT SÖZLERİNE İTİRAZ

Başbakan Erdoğan'ı referandumda halkı kandırmak için cephe yaratmakla suçlayan Bahçeli, "Referandumda 'hayır' oyu vereceklere darbeci, 'evet' oyu vereceklere de demokrat diyor. Önüne çıkana 'Tercihini belirle' diyor Tercihini söylemeyene de 'Bertaraf olursun' diyor. Bunun neresi demokrat?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın 'sivil darbe' peşinde olduğunu ileri süren Bahçeli, 1982 Anayasa'nde bugüne kadar 15 değişiklik yapılarak 85 maddesinin değiştirildiğini hatırlattı.

Bahçeli, referandumda 29 maddenin oylanacağını ve iktidarın bunu 12 Eylül'ü yerle bir etmek olduğunu söylediğini hatırlatarak, "O zaman Anayasa'nın 85 maddesini değiştirenler 12 Eylül'ü ezdi geçti" dedi.

Bahçeli, Anayasa değişikliğinde Meclis'te uzlaşma aramayan iktidarın, bunu milleti nohut, mercimek, sabunla kandırarak yapacağını sandığını kaydetti.

"ERDOĞAN'IN GİZLİ GÜNDEMİ VAR"

Başbakan Erdoğan ve partisinin gizli gündemleri olduğu için uzlaşmadan kaçtığını ileri süren Bahçeli, birinci gizli gündemin demoratik açılım, kardeşlik projesi gibi tepkilere göre adını değiştirdikleri 'PKK açılımı' olduğunu söyledi.

MHP'ye göre bu açılımın 'Yıkım projesi' olduğunu belirten Bahçeli, "Bu yıkım projesinin hukuki zeminini bu anayasayla hazırlamaya çalışıyorsun. PKK'nın taleplerini karşılayabilecek yasaları çıkaramak için anayasa değişikliği yapıyorsun" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ

Devlet Bahçeli konuşmasının son bölümünden isim vermeden genel af ve seçim barajıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Bahçeli, "Hayır kampanyasını yürüten siyasi kurumlar dikatli olmalı. Milletin hassasiyetine özen göstermeli. PKK talebiyle açılım paketinin uyum sağladığı bir ortamda genel aftan bahsetmek gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci gaflettir. Sözüm birilerinedir. Herkes de bu manada haddini bilmelidir" dedi.