BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,34
HABER /  SPOR

Galatasaraydan tank atağı!

Roma Luca Toni'yi kiralayınca, Tank boşa çıktı. Galatasaray'a da yeni bir hamle kapısı açıldı. Ama bir sıkıntı var.

Abone ol

Luca Toni'yi kiralayan Roma'nın gözden çıkardığı Brezilyalı golcüye G.Saray talip oldu. Elano gibi 2010 Dünya Kupası'nı hedefleyen Baptista'da tek sıkıntı, Avrupa Ligi'nde G.Saray forması giyemeyecek olması...

Yeni yılın ilk günüyle birlikte resmen başlayan ara transferde Avrupa kulüplerinin hamleleri Galatasaray'a yeni bir fırsat yarattı.

Bayern Münih'in Luca Toni'yi altı aylığına Roma kulübüne kiralaması sonrasında teknik direktör Ranieri, Brezilyalı yıldız Baptista'yı gözden çıkardı.

BAPTİSTA İÇİN MASAYA OTURULACAK

Milan Baros'un sakatlığı nedeniyle devre arasında kadrosuna mutlaka bir santrfor katmak isteyen Galatasaray yönetimi, Real Madrid'de forma giydiği dönemde de adı gündeme gelen Baptista'nın transferi için Roma kulübüyle pazarlık masasına oturmaya karar verdi.

Real Madrid'in gözden çıkardığı Van Nisteltrooy'u listenin ilk sırasında tutan sarı-kırmızılı yönetimin, Hollandalı golcünün Liverpool'un cazip teklifine büyük bir ihtimalle 'evet' diyeceği duyumunu aldığı ve bu yüzden rotayı Çizme'ye çevirdiği öğrenildi.

ELANO İLE HEDEFİ AYNI

Elano gibi 2010 Dünya Kupası'nda forma giyebilmek için banko oynayacağı bir takıma gitmek isteyen Baptista, Roma'da yılda 2.5 milyon Euro alıyor. Başkent kulübünde vatandaşları Doni ve Cicinho gibi Baptista da teknik direktör Ranieri ile sezon başından beri sorun yaşıyor.

Borç batağında olan Roma kulübünün verim alamadığı Baptista ile yollarını ayırmak istediği ve Pandev ile anlaşan Inter'in de geçen ay talip olduğu sambacıdan vazgeçtiği gelen haberler arasında.

TEK SIKINTI UEFA

Güçlü fiziği nedeniyle lakabı "Tank" olan sambacının transferindeki tek sıkıntı bu sezon Roma formasıyla Avrupa Ligi'nde 4 maça çıkmış olması. Baptista, G.Saray'a gelirse Avrupa Ligi maçlarında forma giyemeyecek.

FLAŞ TRANSFERLERİN ADAMI: BAPTİSTA

2005 yılında Sevilla'dan transfer edildiği Real Madrid'de başarılı olamayan ve bir sezon Arsenal'e kiralanan 29 yaşındaki Baptista, geçen sezon başı 9 milyon Euro'ya Roma'ya satıldı. Serie A'da da hayal kırıklığı yaratan Baptista, Brezilya Milli Takımı'nda 43 kez forma giydi.