BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.440,86
HABER /  DÜNYA

Dağ kaydı 60 kişi öldü

Aşırı yağışlar sele ve toprak kaymasına yol açtı. Toprağı kayan dağın altındaysa bir otel vardı.

Abone ol

Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde Çarşamba gününden bu yana devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında, 60 kişi can verdi.

Toprak altında kalanlardan biri de Janeiro kenti açıklarındaki Ilha Grande adasında bir lüks otel oldu. Otelde en az 35 kişi öldü

Bir yamaca inşa edilen 40 kişilik lüks otelin yılbaşı nedeniyle tamamen dolu olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.


Yetkililer, Agra dos Reis’de meydana gelen toprak kaymalarında ölenlerin sayısının ise 27’ye çıktığını, birkaç evin toprak altında kaldığı yeni felakette ise 7 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını duyurdular.


Toprak altında kalanları arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, toprak kayması yüzünden ağaçların devrildi ve elektrik hatları da hasar gördü. Çok sayıda insan evsiz kalırken, felaket bölgelerinden tahliye çalışmaları da eldeki imkanlar elverdiğince sürdürülüyor. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye askeri birliklerin sevk edilmesi için talimat verdiğini açıkladı.