BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da gidecek futbolcular

Galatasaray'da sezon bitiminde tam anlamıyla bir yaprak dökümü yaşanacak. Çok sayıda futbolcu yolcu...

Abone ol

Bu sezon taraftarına hüsran yaşatan Galatasaray futbol takımı önümüzdeki sezona bambaşka bir kadroyla girecek. Yeni bir yapılanmaya hazırlanan sarı kırmızılılarda ilk olarak gidecek futbolcular, netleşmeye başladı. Fanatik gazetesi de muhtemel yolcuları derleyip sayfalarına taşıdı.

ARDA

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Sarı-Kırmızılılar’da en büyük fatura Kaptan Arda’ya kesildi. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle takıma neredeyse hiç katkı sağlayamayan genç futbolcu, bir türlü sahalara dönemediği için, “Kendisine iyi bakmıyor” eleştirilerine maruz kaldı. Yaşananlar nedeniyle iyice bunalan Arda, derbi sonrası hem Lig TV mikrofonlarına, hem de arkadaşlarına söyledikleriyle ayrılık sinyali verdi. Menaceri Ahmet Bulut da yıldız futbolcunun peşinde Chelsea, Bayern Münih ve Atletico Madrid gibi kulüplerin olduğunu ve Adnan Polat’ın izin vermesi halinde bu ekiplerden birine transfer olabileceğini kaydetti.

AYHAN

Galatasaray’ın emektar futbolcusu, Sarı-Kırmızılı kulüpteki 10. yılında belki de ilk defa bu sezon yuhalandı. Birçok maçta tribünlerin protestolarına maruz kalan, defalarca ıslıklanan Ayhan’ın sezon sonunda takımdan ayrılmayı kafasına koyduğu öğrenildi. Tecrübeli futbolcunun kulübüyle 1 senelik daha sözleşmesi bulunuyor. Ancak ligin bitimin de o da Avrupa’nın yolunu tutacak. Ayhan, askerlik sorunu nedeniyle futbol hayatını yurt dışında sürdürmeyi planlıyor. Deneyimli orta saha oyuncusu, daha önce yaptığı açıklamada İspanya, Almanya da Yunanistan Ligi’nde oynamak istediğini söylemişti.

CANA

Takımı için her şeyiyle savaşıp, hiçbir zaman pes etmemesi Cana’yı tribünlerin gözdesi haline getirdi. Arnavut futbolcu, daha önce yaptığı açıklamalarında, burada çok mutlu olduğunu ifade etmişti. Ancak Galatasaray’ın önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları’nda oynayamayacak olması nedeniyle, başarılı futbolcunun da ayrılmayı düşünebileceği iddia edildi. Ara transfer döneminde Lazio, Aston Villa ve West Ham gibi kulüpler, Lorik Cana’yı kadrosuna katmak için uğraşmıştı. Bu takımların sezon sonunda da Aslan’ın kapısını çalması bekleniyor.

PINO

Monaco’dan sezon başında transfer edilen Juan Pablo Pino, özellikle Baros’un sakatlığında taraftarın sevgilisi oldu. Forvette görev yapan Kolombiyalı, gol yollarında çok etkili olamasa da savaşçı yapısıyla tribünlerin desteğini arkasına aldı. Ancak Pino’nun, özellikle takım içerisinde yaşananlar nedeniyle son dönemde çok huzursuz olduğu öğrenildi. 23 yaşındaki oyuncu ayrıca Ankaragücü karşısında çok iyi oynamasına rağmen oyundan alınması ve derbide hiç şans bulamaması nedeniyle de mutsuz. Pino’nun peşinde Toulouse, Valenciennes gibi Fransız ekiplerinin olduğu iddia ediliyor.