BIST 10.536
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu yöntem sınavda çok işe yarıyacak

YGS'ye bir hafta kalan stres içinde olan öğrencilere uzmanından tavsiyeler devam ediyor. İşte öğrencilerin çok işine yarayacak son yöntem

Abone ol

Soru kitapçığıyla karşılaştığınız ilk anda, önce durup derin bir nefes alın. Ardından ‘turlama’ diye tanımlanan yöntemi uygulayın. Yani en iyi bildiğiniz soruları aradan çıkarın.

İstanbul Nişantaşı Meslek Yüksekokulu, YGS’ye tam bir hafta kala sınava hazırlanan öğrencilerle, uzman eğitimciler Salim Ünsal ve Servet Gülsün Şirin’i bir araya getirdi. Uzmanlar, öğrencilere bu hafta boyunca gerçekleştirecekleri deneme sınavlarıyla, zaman kullanımı ve test çözme hızını artırma konusundaki çalışmalara devam etmelerini önerdi. Sınava bu kadar az zaman kala öğrencilerin heyecanlı olmalarının çok normal olduğunu söyleyen eğitim uzmanları, sınav anına kadar bu heyecanın devam edeceğini ancak sınav başladıktan sonra heyecanın azalacağını, sınavın ilk 15 dakikasından sonra adayların normal soru çözme seyrine döneceklerini söyledi.

Uzmanlar, sınav sırasında öğrencilerin 30 saniyelik molalar vererek, oturma biçimlerini değiştirerek ve nefes egzersizleri yaparak hem heyecanlarını azaltacaklarını hem de sorulara daha iyi odaklanacaklarını vurguladı. Adayların sınavda hemen yanıtlayabilecekleri soruları aradan çıkarmak için ‘turlama yöntemini’ kullanmalarının faydalı olacağı da dile getirildi. Bu yönteme göre öncelikle hemen yanıtlanabilecek sorular cevaplanıyor. Öğrenci, zorlandığı soruları daha sonra çözmek üzere işaretleyip geçiyor. Tüm sorular bittikten sonra işaretli sorulara dönülüyor. İşaretleme yöntemi çözülebilecek soruların, zor sorularla oyalanarak gözden kaçmasını ve zaman kaybını engeller. 

Kervansarayların yerini eğitim kurumları alacak

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi ve Japonya’nın Mukogawa Üniversitesi’nin ortak inisiyatifleri ile kurulan Uluslararası İpekyolu Üniversiteler Birliği’nin ilk etkinliği “İpekyolu Üzerindeki Ülkelerin Kültürel ve Mimari Etkileşimleri” konulu uluslararası konferans akademi ve mimarlık dünyasından yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Uluslararası camiadan önemli isimleri bir araya getiren konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Asya kıtasının en batısı ve en doğusundaki iki ülkenin üniversiteleri olarak Bahçeşehir ve Mukogawa Üniversiteleri’nin inisiyatifi üstlenerek Asya ülkeleri arasında bilgi paylaşımı ve işbirliğini arttırmaya yönelik yeni bir platform kurma amacında çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Uluslararası İpekyolu Üniversiteler Birliği’nin en temel amacı Avrupa’da yürütülen Erasmus programına benzer şekilde, Asya’da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Asya boyutunu güçlendirmek üzerine çalışma yürütmek. İki üniversitenin başını çektiği oluşum için Enver Yücel “İpekyolu üzerindeki durak yerleri kervansaraylardı, şimdiki durak yerleri ise üniversiteler olacak” dedi.