BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Galatasaray'da erken seçim kararı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, oy birliğiyle 19-26 Aralık 2020 tarihinde yapılmak üzere seçim kararı aldığını açıkladı. Kararın ardından ilk adaylar da belli oldu.

Abone ol

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, seçime gitme kararı aldı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; Yönetim Kurulu, oy birliğiyle olağanüstü seçimli genel kurulun 19 Aralık'ta, yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 26 Aralık'ta yapılmasını kararlaştırdı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, 7244 sayılı kanun ve bu kanuna istinaden çıkarılan genelge çerçevesinde seçimin yapılabilmesi için İstanbul Valiliğine başvuruda bulunulacak.

İlk adaylar belli oldu

Galatasaray eski yöneticilerinden Burak Elmas ile Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Metin Öztürk, seçim kararının hemen ardından adaylıklarını açıklayan ilk isimler oldu.

Burak Elmas'ın adaylık açıklaması

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulunun seçim kararı almasının ardından kulübün eski yöneticilerinden Burak Elmas, seçim çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Elmas, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Galatasaray Yönetim Kurulu, 19-26 Aralık tarihleri için seçim kararı almıştır. Ben ve yol arkadaşlarım, Galatasaray'ımızın birliği ve geleceği için, Galatasaray değerleri çerçevesinde, değişimi sağlamak amacıyla yola çıkıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Metin Öztürk'ün adaylık açıklaması

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulunun seçim kararı almasının ardından Divan Kurulu Üyesi Metin Öztürk, seçime hazır olduklarını açıkladı. 

Öztürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Galatasaray Yönetim Kurulu seçim kararını açıkladı. Her zaman plansız ve baskın seçimlerin Galatasaray'ımıza zarar verdiğini düşündüm. Ben ve ekibim, gerek yaptığımız çalıştaylarla gerekse yüz yüze toplantılarla son 14 ayda 1200 üyemiz ile bir araya geldik. Yüzde 40 değil, yüzde 100 hazırız. Sorunları biliyoruz. Güçlü ekibimizle ve camiamızın desteğiyle çözemeyeceğimiz sorun yok" açıklamasını yaptı.