BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'a 2005-2006 sezonu şoku

3 Temmuz Pazar günü başlatılan 'Futbolda şike soruşturması' Galatasaray Kulübü'ne de sıçradı.

Abone ol

CNN Türk'ün az önce geçtiği haber futbol kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Galatasaray'ın şampiyon olduğu 2005-2006 sezonunun tüm maçları mercek altına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü'nde ve Bülent Tulun'un evinde arama yaptı. Bu arada Tulun soruşturma kapsamında Türk Telekom Arena'ya götürüldü.

Ancak sarı kırmızılı yönetim arama iddiasını reddetse de, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın sarı kırmızılı yönetimin açıklamasını yalanladı.

2006 yılındaki Denizli-Fenerbahçe ve geçen sezon Trabzonspor'un 1-0 kazandığı Galatasaray-Trabzon maçının inceleme altına alındığı gelen haberler arasında. Yine evine aranan yönetici Bülent Tulun, 2006 sezonunda Galatasaray Kulübü’nde Sportif Direktör olarak görev yapıyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturması kapsamında arama yapmak için sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Ancak buradaki tadilat nedeniyle belgelerin TT Arena Stadı'nda olduğunu öğrenen polis ekipleri arama yapmak üzere stada gitti. Ayrıca Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un evinde de arama yapıldı.

ÇAPKIN GALATASARAY'I DOĞRULAMADI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına girişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapkın, futbolda şikeye yönelik bugün düzenlenen operasyonlarla ilgili sorulara "Şimdilik birşey söylememiz mümkün değil. Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor. O doğrultuda gidiyor. Bunun dışında bir açıklama yapmamız doğru değil" diye cevap verdi.

İKİ GELİŞME ARAMALARI BAŞLATTI

Sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü'nde yapılan aramalarda iki ayrı neden var. 1) 2007 yılında Bülent Tulun'un dönemin başkanı Özhan Canaydın'a yazdığı mektup. Mektupta "Sayın Başkanım, transferlerde usulsüzlük var, paralar boşa harcanıyor" yazdığı öğrenildi. 2) Gazeteci Tahir Kum'un, savcı Mehmet Berk'e 2006 yılında oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili söylediklerinin "ihbar" kabul edilerek soruşturmaya Galatasaray Kulübü de dahil oldu. Bu nedenle de gerekli belgeleri almak üzere sarı-kırmızılı kulüpte Bülent Tulun'un evinde aramalar yapıldı.

"TULUN TANIK SIFATIYLA BİLGİ VERDİ" AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, sportif koordinatör Bülent Tulun'un, 2007 yılına ait, kulübün iç işlerine ilişkin yazılmış olan mektup niteliğindeki bir belgeyle ilgili olarak güvenlik güçlerine tanık sıfatıyla bilgi verdiğini açıkladı.

KULÜBÜN İÇİŞLERİYLE İLGİLİ BİR KONU

Sedat Doğan, bir gazetecinin, Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun son haftasındaki Denizlispor-Fenerbahçe karşılaşmasına ilişkin bir belgenin arandığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise "Hayır, bu belge mektup niteliğinde olan bir belge. Bülent Tulun'un tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Şikeyle alakalı bir şey değil, tamamen tali bir konu ve kulübün iç işleriyle ilgili bir konu. İki adreste arama yok, biz davet ettik. 'Kulüple ilgili bizim verebileceğimiz bir belge, bir şey varsa, biz bunları vermek istiyoruz' diyerek güvenlik güçlerini davet ettik" dedi.

ARAMA DEĞİL BİRARAYA GELME

Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı kulübün Metin Oktay Tesisleri'nde arama yapıldığına dair haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya Tesisleri'nde emniyet mensuplarıyla bir araya gelmiştir.''

"2006 YILINDA GALATASARAY DENİZLİ'YE TEŞVİK PİRİMİ GÖNDERDİ" İDDİASI

Aramanın 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği 1-1'lik Denizlispor maçı ile ilgili olduğu iddia ediliyor. O sezon şampiyon olan Galatasaray Kulübü'nün bu maça teşvik primi gönderdiği iddiaları gündeme gelmişti.

TAHİR KUM'UN AÇIKLAMALARI

Önceki gün bu konu hakkında ifade veren gazeteci Tahir Kum, elinde teşvik primi ile ilgili Fenerbahçe Kulübü içindeki yazışmaların olduğu gerekirse bunları savcılığa verebileceğini ifade etmişti... İşte bu açıklamalar sonrası Savcı Berk operasyon için düğmeye bastı. 

YILDIRIM DENİZLİ MAÇI İÇİN İDDİALI KONUŞMUŞTU

Yine Aziz Yıldırım Haziran ayında bin sohbet toplantısında Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği bu maçla ilgili "Denizli şike yaptı.. Bunu çok iddialı söylüyorum.. Eğer inanmayan varsa, isteyene bu şikeyi kanıtlarım" sözleri konuşulmuştu.