BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Mahkeme Tuğluk'un mazbatasını istedi

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, hakkında hapis cezası istemiyle açılan davada mahkeme, Tuğluk'un mazbatasını istedi.

Abone ol

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, hakkında 2005- 2010 yılları arasında yaptığı 12 konuşma nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 75 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada mahkeme, Tuğluk'un mazbatasını istedi.

Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Aysel Tuğluk katılmazken, avukatı Fethi Gümüş hazır bulundu. Tuğluk'un avukatı Fethi Gümüş, müvekkilinin milletvekili seçildiğini hatırlatarak, yargılamanın Anayasa'nın 83'üncü maddesi gereği durdurularak dosyanın TBMM Başkanlığı'na gönderilmesini talep etti.

Mahkeme ise, Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na müzakere yazarak, Tuğluk için hazırlanan mazbatanın bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Sanık Aysel Tuğluk hakkında mütalaa hazırlaması için iddia makamına süre verilmesini kararlaştıran mahkeme duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Aysel Tuğluk hakkında hazırlanan iddianamede, 2005 yılından itibaren gerçekleştirilen siyasi ve örgütsel etkinliklerde konuşmalar yaptığı ve sanığın bu konuşmalarda genel olarak örgütsel argümanlar kullanarak, topluluklara örgütsel propaganda yaptığı belirtildi. Tuğluk'un eylemlere örgütün yaptığı çağrıya uygun olarak katıldığı kaydedilen mütalaada şu ifadelere yer verildi:

"Sanık Aysel Tuğluk, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüş ve düşüncelerinin toplum içinde benimsenmesi, kökleşmesi ve derinleşmesini sağlamak amacıyla yaptığı konuşma içerikleri, hitap ettiği kitle tarafından algılanması biçimi birlikte değerlendirildiğinde, düşünce özgürlüğü sınırlarını aşan konuşmaları ile yasadışı PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı anlaşılmıştır."