BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  DÜNYA

Galatasaray taraftarına müjde

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Spor Toto Süper Lig’in 2.haftasında pazar günü Bursa Atatürk Stadyumu’nda, Galatasaray’ı konuk edeceği maçta ...

Abone ol

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Spor Toto Süper Lig’in 2.haftasında pazar günü Bursa Atatürk Stadyumu’nda, Galatasaray’ı konuk edeceği maçta sarı-kırmızılı taraftarların tribündeki yerini alacağını açıkladı.
Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu başkanlığında bugün toplandı ve toplantının ardında açıklamalarda bulunuldu. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un kendi aralarındaki maçlarda rakip seyirci alınmama yasağının kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirten Müftüoğlu, Bursaspor taraftarlarının Beşiktaş maçı hariç Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor stadlarına gireceğini; bu takımların taraftarlarının da Bursa’daki maça girebileceğini açıkladı.
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu ve İstanbul Valisi’nin onaylamış olduğu kararda, sadece Beşiktaş ile ilgili bir sınırlama olduğunu belirten Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, "Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılacak sportif müsabakaların tümünde, lig maçı ve Türkiye Kupası mücadelesinde bir yasaklama getirilmiş. Bugün bizim, bunu değerlendirdikten sonra bir karar almamız gerekecek. Yanlış olan algı Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor maçına da seyirci alınmayacağı algısı ile ilgili ama öyle birşey yok. Şu anda alınan karar sadece Beşiktaş maçları ile ilgili” dedi.
Özel güvenlik görevlilerinin maçta görev yapmaya devam edeceğini belirten Müftüoğlu, "Emniyet ve Jandarma birimlerimizin sayısını artıracağız. Gerekiyorsa tirübünlerde de yabancı misafir seyircilerle, yerli seyirciler arasında tampon bölgeler oluşturacağız. Bursaspor taraftarı, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarına gidecek, sadece Besiktaş maçına gidemeyecek” diye konuştu.
(İHA)