BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  DÜNYA

Başkan’a hapis cezası

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’na, PKK üyesinin cenazesine katıldığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. <br/>10 Ağus...

Abone ol

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’na, PKK üyesinin cenazesine katıldığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
10 Ağustos 2012 tarihinde Hakkari Milletvekili Adil Zozani ile birlikte Yüksekova ilçesinde “Ferdane Kına” isimli PKK’lının cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle Başkan Bedirhanoğlu hakkında, açılan dava kapsamında Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Verilen cezaya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Bedirhanoğlu, "2012 yılının Ağustos ayının sonunda Hakkari Milletvekili Adil Zozani ile birlikte Yüksekova’da bir cenaze törenine katıldığım için Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2911 Sayılı Yasa’nın 28/1 maddesi gereğince 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmış bulunmaktayım. Maalesef cenaze törenine katılmak bizim için suç sayılıyor. Oysa bir belediye başkanının, bir siyasetçinin kendi seçim bölgesinde böylesi bir törene katılmamasının yadırganması gerekirken, cenaze törenine katılıyor olması suç sayılıyor ve cezalandırılmaya tabi tutuluyor. Biz hiçbir zaman bunu kabul etmeyeceğiz. Cenaze töreninde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen, herhangi bir yasak duyurusu yapılmamasına rağmen sadece törene katılmamızdan dolayı, sadece orada bulunmamızdan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmamız Türkiye’deki yasaların ne kadar realitelere uygun, ne kadar toplumsal sıkıntıları gideren bir yapıda olduğunu göz önüne seriliyor. Biz bunu Yargıtay’a göndereceğiz. İnanıyoruz ki bu suç olmayan bir faaliyetten dolayı aldığımız ceza Yargıtayca iptal edilecek ve bu davanın düşeceğine inanıyoruz. Hakkari’de hangi şartlar altında yaşadığımız ve nelerle karşılaştığımızı artık bütün kamuoyu bilgisine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
(İHA)