BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  SPOR

Galatasaray kaptanın ilişiğini kesti

Sutopu'nda şampiyon olan Ga.saray'da beklenmedik operasyon. Sarı-kırmızılı takımda kaptanın kulüple ilişkisi kesildi

Abone ol

Deplasmanlı Sutopu Birinci Ligi'nde şampiyon olan Galatasaray'da, kaptan Cahit Sılay'ın, disiplinsiz davranışlarından dolayı kaptanlığının alındığı ve takımla olan ilişkisinin de kesileceği öğrenildi.

Cahit'in, aynı zamanda kulübün disiplin kuruluna sevkedileceği ve özellikle takımdaki Türk oyuncularla birlikte yönetimden izinsiz, dün bir televizyon kanalına çıkıp yönetim aleyhine söylemlerde bulunması nedeniyle ceza verileceği bildirildi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Su Sporları İcra Kurulu Başkanı Vedat İrdelp, Cahit'in, spor edebine ve Galatasaray ahlakına uymayacak davranışlarda bulunduğunu, bundan dolayı kaptanlığının alınarak gereğinin yapılacağını söyledi. İrdelp, sutopu takımındaki oyuncuların dün özel bir televizyon kanalına çıkarak yönetim aleyhine açıklamalarda bulunduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Takım, bir televizyon kanalına çıkıyorsa yönetimden izin almalı. Bu durumu idare edelim diye diye bunlar bu işin rezaletini çıkardı. Galatasaray'ı bambaşka biryere getirmişler. Gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İcra kurulu olarak toplanacağız, konuyla ilgili görüntüleri izleyeceğiz ve buna göre kararlarımızı alacağız'' diye konuştu.

Sutopu takımı oyuncularının, son final maçında Galatasaray'ın resmi eşofmanları yerine lacivert eşofman giydiklerini, geçen kasım ayında yapılan LEN Turnuvası'nda, görevden alınan önceki şube kaptanı için 'Seninle birlikteyiz' biçiminde pankart açtıklarını ifade eden İrdelp, ''Bu şube kaptanı görevden alınınca tavır aldılar. 'Bu takımda kararları biz alırız, burası askeri kışla değil' diye ifadeler kullandılar. Genç ve yıldız takımındaki oyuncuların toplantılara katılmalarını, 'yönetime tavır aldık' diye engellediler. Şampiyonluk fotoğrafı çektirmeyip bu konuda keyfiyetin kendilerine ait olduğunu söylediler'' diyerek oyunculardan şikayetini dile getirdi