BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray için kader günü!

Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek kararı verecek Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ara duruşması bugün yapılacak.

Abone ol

Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek kararı verecek Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ara duruşması bugün yapılacak. Kulübün 14 Mayıs'ta kongre yapıp yapamayacağı belli olacak.

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, bugün gerçekleştirilecek ara duruşmada, kongre yapılmasını engelleyen tedbir kararının kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verecek olan mahkeme, bir anlamda Sarı-Kırmızılı kulübün geleceğini çizmiş olacak. 14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü seçimli kongre, tedbir kararının kaldırılmaması halinde yönetim tarafından yapılmayacak. Ancak her türlü sonuca karşın istifa edeceğini duyurmaya başlayan başkan Adnan Polat'ın, bugün yapacağı yönetim toplantısından sonra kararını açıklaması ve kulübü seçime götürmesi bekleniyor.

İSTİFAYI AÇIKLAYACAK

Mahkemenin tedbir kararını kaldırması durumunda 14 Mayıs'ta seçime gidecek olan Cimbom, mahkeme kararı kaldırmazsa da yönetimin istifasıyla seçime gideceği için, en az 1 ay daha zaman kaybedecek. Tüzükteki 93. maddeye göre hareket edecek olan başkan Polat'ın, yönetimin topluca istifasını kabul ederek, seçim kararı alacağı ve 1 ay içerisinde seçimin gerçekleştirilmesini sağlayacağı belirtiliyor. Bu durumda başkanlığa talip olan adayların en büyük sıkıntısı, göreve gelir gelmez ödemek zorunda kalacakları vadesi dolan borçlar, transferler ve yeni teknik direktör meselesi olacak.

40 MİLYON DOLAR LAZIM

Haziran ayına sarkacak seçimin hemen ardından koltuğa oturacak yeni başkan ve yönetimi, yaklaşık 40 milyon dolarlık bir fatura bekliyor. Bu paranın büyük bir bölümünü futbola ayırmak zorunda kalacak yönetimin, en büyük sorunu yapılacak transferler ve takımın başına getirilecek yeni teknik direktör olacak. Vakit konusunda sıkıntılı bir döneme girecek olan yönetim, takımı tanıdık bir isme teslim ederek, en kısa sürede toparlanmanın yollarını arayacak.