BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Drogba'yı bağladı

Galatasaray, transferdeki müthiş hedefi Didier Drogba'ya "tampon sözleşme" sundu

Abone ol

Sezon sonunda Chelsea'den ayrılması gündemde olan Fildişili golcünün önüne konulan tampon sözleşmeye göre Drogba, takımından ayrılması halinde G.Saray'ın yolunu tutacak. Bu sözleşmede G.Saray'ın Drogba'ya ödeyeceği paranın miktarı, ödeme süresi ve primlere kadar tüm maddi konular ayrıntılı şekilde yer alıyor.

Drogba haberleri günlerdir spor basınının manşetlerinden inmiyor. Sabah gazetesi tranferle ilgili detaylı bir haber sundu. Buna göre yıldız oyuncunun yaşı nedeniyle Marsilya'nın yarışta bir adım geride olduğu belirtiliyor.

SÖZLEŞMENİN AYRINTILARI KONUŞULUYOR

Drogba'nın menajeri Thierno Seydi, G.Saray'ın sunduğu tampon sözleşmenin bir örneğini Londra'nın ünlü avukatlık bürosu Kingsley Napley'ye götürdü. Aynı zamanda John Terry'nin de avukatlığını yapan Angus McBride sözleşmenin ayrıntıları üzerinde çalışmaya başladı. Avukat McBride'in, Türkiye şartlarına göre hazırlanan sözleşmenin İngiltere yasaları karşısında bağlayıcılığını da araştırıyor.

TÜRKİYE'YE DAHA SICAK

İngiliz Daily Express gazetesine konuşan Drogba'ya yakın bir kaynak ise süper yıldızın, G.Saray ve Roma ile birlikte kendisine talip olan Marsilya'dan 5.8 milyon euro istediğini ama Fransız ekibinin 33 yaşındaki bir oyuncuya bu parayı vermeyeceğini belirtti. İngiliz kaynaklar, Türkiye'deki vergi oranı İtalya ve Fransa'ya göre düşük olduğu için Drogba'nın G.Saray'ı seçme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti.