BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,02
ALTIN 2.445,36
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Nuri Hoca racon kesti!

Ankara Organize Şube, 5 hatırlı ismin yapacağı ‘Abiler Konseyi’ni belirledi. Konsey toplantısını eski Diyanet Başkanı Yılmaz yaptı...

Abone ol

DYP eski Milletvekili ve Susurluk sanığı Sedat Edip Bucak ile Battal Akbaba arasında başlayan husumete ‘Konsey Yemeği’nde son verildi.

Taraflardan Sedat Edip Bucak ve Battal Akbaba’nın yanı sıra yemeğe Ankara’nın “hatırı sayılır” isimlerinden “Kürt Ahmet” lakaplı Ahmet Turgut, Nihat Dal, “Son kabadayı” olarak kendini tanıtan İskender Çolak katıldı. Buluşmanın sürpriz ismi ise ‘arabulucu’ olarak davet edilen eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz oldu.

HUSUMET KIZ MESELESİNDEN ÇIKTI

Star Gazetesi'nden Zafer Kütük'ün haberine göre ‘Konsey’in toplanmasına neden olan olay 1 Mayıs 2010 tarihinde meydana geldi. Ankara’da Filistin Caddesi’ndeki ‘Friends&Trends’ adlı mekanda eğlenen Sedat Edip Bucak’ın yeğeni Engin Şahin Bucak, kız meselesi yüzünden tartıştığı Battal Akbaba’nın yakını Serkan Akbaba’nın adamı Tahir Atasoy tarafından silahla vuruldu. Olay, iki ailenin arasını bozdu.

DAVET, İSKENDER ÇOLAK’TAN GELDİ

Olaydan yaklaşık 10 gün sonra Bucak ve Akbabalar’ın aile büyüğünü aynı masaya oturtmak için İskender Çolak devreye girdi. Önce Sedat Bucak’ı arayıp akşam yemeğine davet eden İskender Çolak, Battal Akbaba’yı da davet etmek için izin kendisinden istedi. Sedat Bucak’ın olur vermesi üzerine eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’a haber verildi.

YILMAZ’DAN ‘ALKOL OLMASIN’ ŞARTI

Gruptan bazı isimleri teknik takibe alan polis ekipleri, Mehmet Nuri Yılmaz’ın yemeğe kimlerin katılacağını ve masada alkol olup olmayacağını sorduğunu, “Olmayacak” sözü üzerine daveti kabul ettiğini belirledi. Buluşma günü saat 19:55’te Park Caddesi üzerindeki Butcher Restaurant’a giden Yılmaz’ın görüntüleri, diğer katılımcılarla birlikte polis kameralarına takıldı.

TOPLANTIDA ‘RACONU’ YILMAZ KESTİ

 Restorantın üst katındaki locada yapılan toplantıda Bucak ve Akbaba ailelerinin barıştırılması konusunda ‘raconu’ Mehmet Nuri Yılmaz’ın kesmesinin ardından Battal Akbaba saat 21:30 sıralarında ayrıldı, Yılmaz ve diğer isimler de saat 23:30’da restoranı ayrı ayrı terk ettiler.

Yılmaz ‘tesadüf’ dedi

Mehmet Nuri Hoca’nın başkanlığında saat 20.00’de başlayan Konsey saat 23:30’a kadar sürdü. Yılmaz’ın “tesadüf” dediği yemek, polis kayıtlarına geçti

star’ın sorularını cevaplayan Mehmet Nuri Yılmaz, “Bir hemşehrimizin taziyesi vardı onun için gitmiştik. Tesadüfen karşılaştık; bizi yemeğe buyur ettiler. Yanımda başka arkadaşlarımda vardı. Husumet falan konuşmaları olmadı. Öyle insanlarla benim işim olmaz” dedi. Ancak Yılmaz’ın sözlerini, dosyadaki tutanaklar doğrulamadı. İskender Çolak’ın 11 Mayıs 2010’da telefon açarak davet ettiği ve ‘evden aldırma’ teklifinde bulunduğu tutanaklara yansıdı. Yılmaz’ın, saat 19:55’ten 23:30’a kadar restoranda kaldığı belirlendi.