BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.447,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Batum o söz için pişman oldu

CHP'li Süheyl Batum, özür dilemedi; ancak keşke diyerek pişmanlığını anlattı!

Abone ol
CHP'li Süheyl Batum, başına dert açan sözlerin arkasında olduğunu söylerken, Başbakan Erdoğan'ı kızdıracak sözler söyledi. "Sözlerim yanlış anlaşıldı, keşke bu sözleri kullanmasaydım" diyerek üstü kapalı da olsa özür dileyen Batum, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine de bir fotoğraf karesiyle cevap verdi.

Karşıt Görüş'te bu hafta "kağıttan kaplan" ve Müjdat Gezen'in AK Parti'ye oy verecekler için kullandığı ifadelerinin tartışıldığı programa Süheyl Batum, Müjdat Gezen, Ufuk Uras ve Lale Mansur konuk oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Ordu eleştirilecekse genel başkan eleştirir" sözlerini destekleyen Batum, "İş yargıya intikal ettiği için ne söylendiği üzerinde durmayalım. Ben orada orduyu eleştirmedim. Bir nedenle 'kağıttan kaplan' dedim. Gerekçelerini açıkladım. Savcı dava açarsa zaten bunlar mahkemede dile getirilir. Ben burada ne kadar saat içinde ne yaptığımı cımbızla çekildiğini... Ben geri adım atmıyorum. Ne söylediysem arkasındayım" şeklinde konuştu. 

"AÇILAN DAVAYA İNANAMIYOR"


Ordunun da eleştirilebileceğini söyleyen Batum,  "Ama bir söz cımbızla çekilip dava açılıyor. 301'den yargılanacaksınız... Bu, inanılması güç bir şey..." dedi.

ERDOĞAN'A O FOTOĞRAF KARESİNİ HATIRLATTI

Batum, Erdoğan'ın kendisi hakkındaki sözlerine de yanıt verdi:  "Benim anayasa hukukçuluğuma laf atmış... Benim hukuku nerede öğrendiğim belli. Kitaplarıma, yazdıklarma bakarsın... Beni üzüyor bu... Benim geçmişimdeki bavulum orada duruyor. Benim bavulum orada dururken bavulunda Hikmetyar'ın dizinin dibinde çekilmiş resmi bulunan bir siyasetçi, senin anayasa hukukçuluğuna laf ediyor. Bu ülkede bu arkadaş başbakan oluyor. Bu beni üzüyor. Siyasete girdik, kimlerin ağzına düştük diye bu beni üzüyor." 
"KEŞKE O SÖZÜ KULLANMASAYDIM"

"Kimsenin darbe yapmasını istemediğini"
vurgulayan Batum, "Asker darbe yapacaksa genelkurmay başkanı başında, bunu ona sorarsın. Herkes darbe yapıyor, bir tek genelkurmay başkanı... Ya diyeceksin evet onlar darbeciyidi, ben ihbar ettim. Ya da kabul edeceksin" şeklinde konuştu.

Batum, tartışmanın sonunda "kağıttan kaplan" ifadesinin farklı algılamalara yol açtığını söyledi ve "Keşke o sözü kullanmasaydım" dedi.

MÜJDAT GEZEN: AYNAYA BAKTIM

Müjdat Gezen'in, Arena programında AK Parti'nin yüzde 50 oy alma ihtimaline karşılık söylediği "Aziz Nesin yüzde 60 demişti" şeklindeki ifadeleri de tartışıldı.

Müjdat Gezen, bu sözlerinin ardından Başbakan Erdoğan'ın kendisine "Aynaya baksın" dediğini anımsattı ve "Baktım, bende salak bir hal var. Ben akıllı bir adam olsam AKP'ye bayılırım. Onun yanında olurum" dedi.

"Yüzde 60" kriterinin kendisine değil, Aziz Nesin'e ait olduğunu söyleyen Müjdat Gezen, yaptığı şakanın tahrif edildiğini savundu.