BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  DÜNYA

G.Afrika Mandela için dua ediyor

Güney Afrika’da halk, eski Devlet Başbakanı 94 yaşındaki Mandela’nın sağlık durumunun düzelmesi için dua ediyor. Birçok çiçek, balon ile ren...

Abone ol

Güney Afrika’da halk, eski Devlet Başbakanı 94 yaşındaki Mandela’nın sağlık durumunun düzelmesi için dua ediyor. Birçok çiçek, balon ile renkli kartları hastanenin ana girişindeki duvarlara asan halk, Mandela için dua ederek iyi dileklerini sunuyor.
Başkent Johannesburg’a bağlı bir bölge olan Soweto’da ise yerel halk Mandela’nın sağlık durumu hakkında daha farklı duygulara sahipler. 1946 ile 1958 yılında Mandela’nın yaşadığı bölge olan Soweto’da insanlar Apartheid karşıtı Mandela’ya karşı duygusal bağları olduğunu ifade ediyorlar. Mandela’nın Soweto’da yaşadığı sırada 4 yıl boyunca komşusu olan 65 yaşındaki Isaac Ngobeni açıklamasında, “Her zaman bana selam veriyordu ve elini uzatıyordu. O gerçekten kabiliyetli ve iyi bir insan. Onun için dua ediyorum çünkü onu çok fazla seviyorum. Mandela oldukça hasta ve onun için ne yapabilirim bilmiyorum. Onu çok seviyoruz, umarım Tanrı ona daha uzun yıllar yaşaması için yardım eder” dedi.

"O BİZİM BABAMIZ"
Ngobeni ile aynı caddede yaşayan 20 yaşındaki Ndiovu adlı genç ise, Mandela’nın son durumu hakkında oldukça tedirgin olduğunu ve Mandela’yı bir idol olarak gördüğünü dile getirerek, “Kendimi oldukça üzgün ve kötü hissediyorum. Çünkü Mandela bizim babamız. Görüyorsunuz ki kültürümüzde ona güven var. O benim de yaptığım gibi özgürlük için ayakta kalan birisi. Bu yüzden onu çok fazla seviyoruz. Bu durumu kabul edemeyiz, bizimle kalmalı. O bizim kahramanımız, o bizim için bir kahraman” dedi.
8 Haziran’da akciğer enfeksiyonu nedeniyle bir kez daha hastaneye kaldırılan Mandela, hastanede 18. gününü geçirmekte. 2 haftadır Mandela’yı aile üyeleri, aralarında Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma’nın da bulunduğu hükümet yetkilileri, birçok bakan, Mandela’nın 3 kızı ve bazı torunları ziyaret etti. Mandela bu yıl içinde akciğer enfeksiyonu nedeniyle 3. kez hastaneye kaldırıldı. 1994 yılında sona eren Apartheid sonrası devlet başkanı seçilen Mandela, bu sayede ülkede demokratik yolla seçilmiş ilk devlet başkanı olmayı başarmıştı.
(İHA)