BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan ordusunun doğum günü

Azerbaycan Halk Cumhuriyeti döneminde milli ordunun kurulmasının 95. yılı, başkent Bakü’de askeri törenlerle kutlanıyor. <br/>Törene Cumhurb...

Abone ol

Azerbaycan Halk Cumhuriyeti döneminde milli ordunun kurulmasının 95. yılı, başkent Bakü’de askeri törenlerle kutlanıyor.
Törene Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, bakanlar, milletvekilleri, yabancı ülkelerin büyükelçileri, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve gaziler katılıyor. Azerbaycan Milli Marşı’nın çalınmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Aliyev’in konuşmasının ardından, askeri geçit töreni başladı. 5 binden fazla askerin yer aldığı törende, Azerbaycan ordusunda yer alan askeri teçhizat ve silah sistemleri sergilendi.
Türkiye’den satın alınan TR-122 “Sakarya” topçu roket sistemi ve Kobra askeri zırhlı personel taşıyıcıların da sergilendiği gösteride, ayrıca ilk defa T-90S tankı, “Tor” 9K330 uçaksavar, 2s19 “MSTA-S” topçu tankı, 9K57 “Uraqan” atış sistemi, Mi-35M helikopteri, “Heron” ve “Hermes-450” insansız hava araçları yer aldı. Törende, helikopter ve akrobasi uçakları da birer gösteri yaptı.
Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, hem savaş kabiliyeti, hem de lojistik imkanları bakımından Kafkasya’daki en modern ve güçlü ordu olarak kabul ediliyor.
(İHA)