BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

Futbolda şike zanlıları savcılık sorgusunda

25 kişinin savcılık sorgusu başlarken, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bugün savcılığa sevk edilebileceği bildirildi.

Abone ol

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 kişinin savcılık sorgusu başladı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Fenerbahçe'de alt yapı koordinatörü Cemil Turan, teknik direktör Bülent Uygun ile sportif direktör Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu işlemin ardından şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandı.

Bu arada, hastanede tedavisi süren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bugün savcılığa sevk edilebileceği bildirildi.

Öte yandan UEFA Basın Bürosu Sözcüsü, Alman radyo ve televizyon kuruluşu "Deutsche Welle"nin (DW) Türkçe Servisine yaptığı açıklamada, bir suç ispatlanana kadar kendileri için masumiyet esasının geçerli olduğunu belirterek, kendileri tarafından Fenerbahçe'nin maçlarının askıya alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Sözcü, açıklamasında, UEFA'nın direkt olarak bu olaya karışmak istemediğini belirterek, "Şu anda ortam çok karışık. UEFA olarak geleceğe yönelik herhangi bir spekülasyonda bulunmak istemiyoruz." dedi.

AB takipte

AB Komisyonu dün futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı ve Türkiye'nin geçen yıl onayladığı yolsuzlukla mücadele stratejisi eylem planının uygulanmasını yakından takip etmeyi sürdüreceğini duyurdu.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, komisyonun Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede yapması gereken çabalar konusunda açık bir duruşa sahip olduğu vurgulandı ve diğer konulara ilaveten Türkiye'nin soruşturmalar, iddianameler ve mahkumiyetlerde iyi uygulamalar geliştirmesi gerektiği belirtildi.

Operasyonla ilgili açıklamasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu, Türkiye'nin gerçek hukuk devleti olmaya doğru hızla yol aldığını gösteriyor'' dedi.

Operasyon kapsamında 15'i Süper Lig ve 5'i Bank Asya 1. Lig olmak üzere, toplam 20 maçta şike yapıldığı iddiaları soruşturuluyor.