BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Deniz Feneri'nde şoke eden gözaltı!

Deniz Fener'i soruşturması kapsamında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman gözaltına alındı.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

RTÜK eski başkanı Zahid Akman ile Kanal 7'nin 3 yöneticisi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Deniz Feneri E.V soruşturması kapsamında RTÜK eski başkanı Zahid Akman Ankara'da gözaltına alındı.

10 SORUDA DENİZ FENERİ SORUŞTURMASI
Türkiye gündemine bomba gibi düşen ve ortaya çıkan yeni ayrıntılarla daha da karmaşık bir hal alan Deniz Feneri Soruşturması hakkında bilinmesi gerekenler. İŞTE 10 SORUDA DENİZ FENERİ SORUŞTURMASI...

Soruşturma kapsamında İstanbul'da da Kanal 7 Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik, Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan ve Finans Müdürü Erdoğan Kara gözaltına alındı.

Son olarak Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman da Bayburt'ta gözaltına alındı.

3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından 11.00 uçağıyla Ankara'ya gönderilecek.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ SAHİBİ

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasında 'Kendisi kurye olabilir' denen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'ın, "3,5 yıldır, yurtiçinde ve yurtdışında da hiçbir ticari faaliyetim yoktur" demesine rağmen, Ankara'nın en ünlü alışveriş merkezi Armada'nın ortakları arasında yer aldığı ortaya çıkmıştı.

ALMANYA'DA DA DAVA AÇILMIŞTI

58 sayfalık iddiamade, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan ve RTÜK üyesi Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler bulunuyor.

Hatırlanacağı gibi Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi, Almanya'da "yüzyılın soygun hareketi" olarak isimlendirilen davayı 17 Eylül 2008'de karara bağlamıştı. Mahkeme, Deniz Feneri e.V. derneği yöneticilerinden Mehmet Gürhan'ı 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan'ı 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş'i 1 yıl 10 ay hapse mahkûm etmişti.

Davada Hakim Dr. Jochen Müller'in, "Asıl elebaşları Türkiye'de" demesinin ardından ikinci bir soruşturma başlatılmış, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında iddianame hazırlamıştı.

KILIÇDAROĞLU: GECİKMİŞ BİR OPERASYON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK üyesi Zahid Akman'ın, Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını, "Gecikmiş bir operasyon" olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin Akman'ın gözaltına alınmasına ilişkin sorusunu yanıtlarken, bunun "gecikmiş bir operasyon" olduğunu söyledi.