BIST 10.899
DOLAR 32,16
EURO 34,97
ALTIN 2.453,53
HABER /  SPOR

Fularlı adama gönderme

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'dan Hıncal Uluç'a gönderme

Abone ol

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ilk devre söylediği "Şampiyon olmak istemiyoruz" sözünü sporcularının strese girmesini önlemek amacıyla sarfettiğini belirterek, "Ancak bu sözlerim, bazıları tarafından yanlış anlaşıldı. Bu yüreği taşımadığımı sandılar. Benim de takımımın da öncelikli hedefi şampiyonluk" dedi.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, beden eğitimi öğretmenleri ve spor adamlarını, sporun doğru ve yanlışlarının tartışıldığı panelde buluşturdu. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen teknik direktörler, sporda sistem ve sistemsizlik üzerine yaptıkları konuşmalarla, futbolun içinde bulunduğu genel durumu değerlendirdi.

Antalya'da kampta bulunan, ligin ilk yarısını lider olarak bitiren Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Antalyaspor Teknik Direktörü Ümit Turmuş ve spor yazarı Mustafa Noyan, spor ve sistemi üzerine görüş ve bilgilerini paylaştı.

Bülent Uygun, Giray Bulak ve Ümit Turmuş, Antalya'da yapımı süren Spor Lisesi için gerekli yardımda bulunmaya hazır olduklarını ve iç donanımının tamamlanması için katkıda bulunacaklarını ve okullara bilgisayar armağan edecekleri sözünü verdi. Spor adamları, gençlerin eğitiminde sporun altyapıya indirilmesi, dürüst spor yapılması, spora toplum olarak daha önem verilmesi, sporda başarıdan çok katılımın önemine vurgu yaptı. Teknik direktörler, daha sonra, salonda bulunan öğretmen ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

"Şampiyon olmak istemiyoruz sözünü söylediğiniz an ile şu anı karşılaştırırsak, bugün gözünüzde başka bir pırıltı görüyorum. Şampiyonluk konusundaki görüşünüz değişti mi?" şeklinde soru üzerine Uygun, "Benim 'şampiyon olmak istemiyorum' şeklindeki konuşmalarım, sporcularımın strese girmesini önlemek ve psikolojilerini etkilememek amacı ile sarf edilmiş sözlerdi. Fakat bu sözlerim, fularlı ve kahkahası bol spor adamları tarafından sanırım yanlış anlaşıldı. Bu yüreği taşımadığımı sandılar. Ancak şimdi birşeylerin değişmesi adına 70 milyonun bizim şampiyon olmamızı istediğini görüyorum. Benim de takımımın da öncelikli hedefi şampiyonluk. O nedenle ben de şampiyon olacağız diyorum" diye konuştu.

SİNEK İKİLİSİ BENZETMESİ

Antalyaspor Teknik Direktörü Ümit Turmuş ise hedefinin ne olduğu ve elindeki kadronun yeterli olup olmadığı konusundaki soruya, Antalyaspor'un hedefinin şampiyonluk olduğu yanıtını verdi. Turmuş, "Sözleşmem sezon sonuna kadar. Onursal Başkanımız Menderes Türel, transfer için 'Arka bahçenize bakın ve buradaki değerleri öne çıkarın, transfer yapmayın' dedi. Kendi içimizdeki ve altyapımızdaki futbolculardan yararlanacağız. Kendi çocuklarımıza sinek ikilisi muamelesi yapmamalıyız. Onlara önem verip şans tanımalıyız. Şampiyon olmak istiyorsak, güvendiğimiz her gence fırsat tanımalıyız. Ben de gençlere önem verip oynatacağım" dedi. verdi.