BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırımdan sert yanıt

Aziz Yıldırım, Zico'nun istediği oyuncuları alamadığını iddialarına sert yanıt verdi

Abone ol

Aziz Yıldırım, takıma müdahale ettiğini, Zico'nun istediği oyuncuları alamadığını iddia eden muhabire yanıt verdi.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde "Kurum Yönetmek Köşe Yazısı Yazmak Gibi Değildir" başlığıyla yer alan açıklama şöyle:

"Bugün tarihli yazısında Türkiye Gazetesi köşe yazarı ve muhabiri Sayın Emre Bol teknik direktörümüz Sayın Zico'nun açıklamalarına atıfta bulunarak benim şahsıma yönelik bazı tespitlerde bulunuyor. Sayın Bol şunu çok net olarak bilmelidir ki Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak ben kulübün her alanında yapılan çalışmalarından sorumluyum, tıpkı tüm şirketlerin ve kurumların yönetim kurulu başkanlarının şirket politikaları ve kurumların atacakları adımlardan sorumlu oldukları gibi.

Profesyonel Futbol Takımımızın hocası ve teknik heyeti transfer dönemlerinde takıma takviye yapılmasını istediği bölgeleri ve alternatif oyuncuları yönetimimize bildirir. Başkan olarak ben ve yönetim kurulumuz kulübümüzün olanakları çerçevesinde kulübümüze fayda sağlayacak oyuncuların en iyilerini transfer etmek amacıyla çalışmalar yaparız. Dünyada değişen futbol sektöründe de artık eskiden olduğu gibi transferler sadece hocaların istekleri doğrultusunda yapılmamaktadır. Transfer kararları teknik heyetlerin raporları sonucunda kulüplerin çıkarları ön planda tutularak yönetim kurulları tarafından yapılır. Fenerbahçe Spor Kulübü de kurumsal yapısı içerisinde transferlerini bu doğrultuda gerçekleştirmektedir. Kaldı ki dünya futbol piyasası içerisindeki futbolcular bazen maddi bazen ise farklı bazı nedenlerle tercihlerini değiştirmektedirler. Hal böyle olunca da her zaman hocanın ya da yönetimin istediği oyuncuları transfer etmek de mümkün olamamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü hem kendisine hem de Türk sporuna katkıda bulunacak transferleri mücadele ettiği tüm branşlarda gerçekleştirmek adına çalışmaktadır.

Özellikle sporun takım çalışması ile başarıya ulaşılan bir dal olduğunu düşünecek olursak başkan yönetim kurulu ve teknik heyetlerin uyum içerisinde çalışması ve her konuda kolektif çalışma yapmasının yadırganacak bir tarafı olmadığı ortadadır. Kendisi de bir kurumda köşe yazarlığı yapan Sayın Bol'un kurumların nasıl işlediklerini anlayabileceğini tahmin ediyorum. Kendisinden gazeteciliğin etik kuralları ve eleştiri sınırları çerçevesinde yazılar kaleme almasını bekliyorum.

AZİZ YILDIRIM
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI"