BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Carlostan Zicoya övgüler

Fenerbahçeli futbolcu Carlos'tan teknik direktönü Zico'ya büyük övgü

Abone ol

Roberto Carlos, Fenerbahçe'ye gelmeden önce Türk futbolu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını, ancak geldikten sonra Türkiye'de futbolun gayet iyi durumda olduğunu gördüğünü söyledi.

Fenerbahçe'nin kaliteli bir futbolcu kadrosuna sahip olduğunu ifade eden Carlos, “Herkes iyi bir takımın iyi bir kaleciyle başladığını söyler. Bence iyi bir takım teknik direktörle başlar. 34 yaşındayım ve birçok şey yaşadım. Fakat Zico'dan hala bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Onunla çalışmak bizim için bir şans” dedi.

Carlos, saha içinde takım arkadaşlarına yaptığı uyarılarla ilgili bir soru üzerine, “Çizgiye yakın oynamam ve takımın en tecrübelisi olmam nedeniyle Zico'nun maç konuşmasında verdiği taktikleri zaman zaman arkadaşlarıma hatırlatıyorum. Fakat bunu yaparken her zaman herkese saygıyla yaklaşıyorum” yanıtını verdi.

Başarılı futbolcu, Türkiye'de yıllardır başarılarıyla adından söz ettiren Hakan Şükür'ü ve Lincoln'ü taktir ettiğini, Denizslisporlu Yusuf'un stilini ise Zinedine Zidane'a benzettiğini söyledi.

Türkiye'ye çok çabuk uyum sağladığını anlatan Brezilyalı yıldız, “İstanbul güzel bir kent. Sadece trafik problemi çok büyük. Bu yönden Sao Paulo'ya çok benziyor. Türkiye'de bazı diskotekleri görme imkanım oldu, fakat henüz Türk hamamına gidemedim. Rakıyı denedim, çok güçlü bir içki. Zaten benim içkiyle aram yok” diye konuştu.