BIST 10.168
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,16
HABER /  MAGAZİN

Fransızlığımdan utanıyorum

Brigitte Bardot hayvan hakları konusada ülkesine yönelik sert eleştiriler yaptı.

Abone ol

Kendini hayvan haklarını savunmaya adayan eski Fransız sinema oyuncusu Brigitte Bardot'tan hayvan hakları konusada ülkesine yönelik sert eleştiriler yaptı.

Kendini hayvan haklarını savunmaya adayan eski Fransız sinema oyuncusu Brigitte Bardot, İsveç'e yerleşmeyi planladığını, çünkü bu konudaki hassasiyeti bakımından kendisini İsveç'e daha yakın hissettiğini açıkladı.

Brigitte Bardot, İsveç Başbakanı Görsan Persson'a gönderdiği açık mektupta, ''İmajım, uluslararası alandaki tanınmışlığım beni hep Fransa'ya maletti, ancak ömrümün geri kalanını İsveç'te geçirmek için belki de Fransa'dan ayrılacağım, çünkü bugün İsveç'in hassasiyetine kendimi daha yakın hissediyorum'' dedi.

Fransa'yı uzun uğraşlar sonucu, kürkü için yetiştirilen ve öldürülen vizonların yetiştirme koşullarında iyileşme çabalarını bloke etmekle suçlayan Bardot, mektubunda, ''Hükümetimin girişimin beni utandırıyor, Fransız olmaktan utanıyorum'' diye konuştu.

Bardot, dünyanın en önemli vizon üreticileri arasında bulunan İsveç'te, bu hayvanların yetiştirilme koşullarını ahlaki boyutlara çekmek için sarfedilen çabaların Fransa'nın kısa süre önce AB nezdindeki bir girişimi yüzünden sıfırlanacağını düşünüyor. Yerel bir havyan hakları derneğine göre, İsveç'te her yıl 1,3 ile 1,4 milyon vizon kürkü için öldürülüyor.