BIST 10.172
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.472,14
HABER /  GÜNCEL

THY uçağında bomba paniği

Manchester-İstanbul seferini yapan uçakta unutulan disk player, bomba paniğine yol açtı

Abone ol

Türk Hava Yolları'nın Manchester-İstanbul seferini yapan uçağında unutulan disk player, bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Bomba şüphesi, uçağın Diyarbakır'a devam uçuşunun 2 saat gecikmesine sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları'nın TK 1925 sefer sayılı Manchester-İstanbul tarifeli seferiyle saat 19.00'da İstanbul'a gelen Peter Bunne, içinde disk player bulunan çantasını uçakta unuttu. İstanbul'dan Diyarbakır'a devam uçuşu yapacak olan uçakta temizlik yapan görevliler, çantayı fark edip durumu Türk Hava Yolları yetkilerine bildirdi.

Yetkililer, uçağa yolcu alınmasına izin vermezken, yaşanan panik, Burne'nin çantasını almak için geri gelmesiyle çözüldü. Kıbrıs'a gidecek olan Burne'nin, transit uçuşu için bir süre Dış Hatlar Gidiş terminalinde beklediği ve bu sırada çantasını unuttuğunu fark ettiği belirtildi.

Burne'nin durumu yetkililere haber verdiği öğrenildi.
Yaşanan kargaşa, TK 640 İstanbul-Diyarbakır seferinin 2 saat gecikmesine sebep oldu. Sorunun çözülmesinin ardından uçağa alınan yolcular, gecikmenin ardından Diyarbakır'a uçabildi.