BIST 10.172
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.470,28
HABER /  GÜNCEL

Susurluk dizi oluyor!

"Kod Adı Susurluk" adlı televizyon dizisinin çekimleri Ankara'da start aldı.

Abone ol

Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar ve Gazeteci Emin Ozgönül'ün senaryo danışmanlığını üstlendiği, "Kod Adı Susurluk" adlı televizyon dizisinin çekimleri Ankara'da start aldı.

Asmalı Konak ve Babam ve Oğlum başta olmak üzere, çok sayıda önemli projeye imza atan Çağan Irmak'ın süpervizör olarak görev aldığı dizinin yönetmenliğini ise Kırık Kanatlar ve Seher Vakti isimli dizilerin yönetmeni Çağatay Tosun yapıyor.

Sağlar ve Özgönül'ün birlikte yazdıkları ve bugüne kadar 17 baskı yapan "Kod Adı Susurluk" adlı kitaptan yola çıkılarak hazırlanan ve Eylül ayından itibaren yayınlanmaya başlanacak olan dizinin senaryosunu da Gürdal ve Merve Karaoğlu yazdı. Susurluk olayı ve "Derin ilişkileri" polisiye kurmaca biçiminde ekrana getirecek olan dizide, birçok ünlü sanatçının yanı sıra daha önce Susurluk Komisyon Başkanlığını yürüten şuanda da Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili olan Mehmet Elkatmış da dizide de Komisyon Başkanı olarak rol alacak.

Ankara'da çekilecek ilk dizi üvanını da taşıyan dizi için Gölbaşı İlçesi'ndeki bir çiftlik evi plato haline getirildi. Dizinin yönetmeni Çağatay Tosun İHA'ya yaptığı açıklamada, devlet içi ilişkilerden sosyal ilişkilere kadar dizinin içinde her şeyin yer aldığını söyledi. Dizinin kahramanlarının polis, gazeteci ve otel zincirleri sahibi olan bir aile olduğundan aksiyon sahnelerinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Tosun, aksiyon dizisi yapmak için yola çıkmadıklarını, ancak roller gereği bu tarz sahnelerin oldukça fazla yer alacağını kaydetti. 39 bölümden oluşan ve yaklaşık 40 kişilik bir ekiple diziyle başladıkları dile getiren Tosun, her projesinde olduğu gibi "Kod Adı Susurluk" dizisinde de iddialı olduklarını söyledi.

"Türk halkı bu diziyle yakın tarihinde olan bazı gerçekleri hayal ürünleriyle birlikte izleyecek" diyen Tosun, "Biz var olan birtakım belge ve delillerle yola çıktık. Çok iyi yazılmış bir senaryo. Türk insanı uzun süre bu diziyi hatırlayabilecek" şeklinde konuştu. Mafya dizileri konusuna değinen Tosun, Türkiye'de mafya dizisi diye bir kavram olmadığını, aksiyon filmlerinin mafya içine dahil edildiğine dikkat çekti. Birtakım özentilere yol açmamak için, şiddetin özendirici olmamasına ve rol gereği olan silah kullanımına dikkat ettiklerini ifade etti. Senaryo danışmanlığını yapan Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar da bu dizinin ekranlarda yer alan diğer dizilerden farkının çok iyi bir teknolojiyle çekilmesi olduğunu savundu. Türkiye'nin var olan gerçeklerinin bu dizide yer alacağını belirten Sağlar, Türk halkının gerçek yaşamda yer alan bazı konuları daha iyi öğrenebileceğini söyledi. Sağlar, "Susurluk her zaman vardı. Ancak bu dizide daha farklı bir yönüyle ortaya çıkacak" dedi.