BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.519,80
HABER /  EKONOMİ

Fransa bankaları sağlam

Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, hiç bir Fransız bankasının iflasa yakın olmadığını, temelde sağlam olduklarını söyledi.

Abone ol

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi de olan Noyer, Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada, bankalarının sağlam durumda olduğunu herkesin anlaması gerektiğini belirterek, hiç bir Fransız bankasının iflas riski taşımadığını, hatta ciddi bir sıkıntıya sürüklenmediğini ifade etti.

Bankaların temel olarak ciddi bir problemlerinin olmadığını ve sağlam olduğunu belirten Noyer, ayrıca, insanların parasını Fransız bankalarından çekeceğine dair bir işaret de görmediklerini kaydetti.

Noyer, şu an 70 bin avro olan garanti altındaki mevduat miktarının 100 bin avroya çıkarılıp çıkarılmayacağı yönündeki soru üzerine, açık kapı bırakarak, bunun belki olabileceğini söyledi.

Dünyanın belli başlı merkez bankalarının faiz oranlarını indireceği söylentilerini rededen Noyer, ancak bankaların soğuk kanlı hareket etmeleri ve enflasyon artışından kaçınmaları gerektiğini ifade etti.