BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,49
HABER /  GÜNCEL

Mezar taşında PKK propagandası

Terör, mezar taşlarına kadar indi! Siirt'te çatışmada ölü olarak geçirilen teröristin mezar taşı soruşturma konusu oldu.

Abone ol Siirt’in Pervari kırsalında çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı Mehmet Kurttekin’in defnedildiği köyündeki mezar taşında Kürtçe terör örgütü propagandası yapıldığı gerekçesiyle babası Süleyman Kurttekin hakkında soruşturma başlatıldı.

29 Ağustos 2007’de, Pervari kırsalında çıkan çatışmada öldürülen ve kimliği 10 ay aradan sonra DNA testiyle saptanan ‘Cudi’ kod adlı 25 yaşındaki terörist Mehmet Kurttekin’in cenazesi, 1 Mayıs’ta Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne bağlı Yolcular Köyü’nde toprağa verilmişti. Ancak, geçtiğimiz günlerde yapılan bir ihbarda, yakınlarının defin işleminin ardından teröristin köyde bulunan mezarını mermer olarak yaptırdığı ve mezar taşına da Kürtçe ifadeler yazdırdığı belirtildi. İhbarın ardından köye giden güvenlik güçleri, teröristin mezar taşının arka tarafına Kürtçe, ‘Bizim topluluğumuz her ateşin dumanı, top tüfeklerin sesleri geliyor, içimiz çok perişan, şehitler cesurdur, güllerin yanında şehitler ölmez’, ön yüzüne ise Türkçe, teröristin örgüte katılım yerinin belirtildiği ve ‘El Fatiha gerilla HPG’ yazıldığını belirledi. Güvenlik güçlerince fotoğraf ve görüntüleri çekilen mezar taşı aracılığı ile terör örgütü propagandası yapıldığına karar verilmesi üzerine sorumlularının bulunması istendi. Terörist Kurttekin’in İstanbul’da yaşadığı öğrenilen ve telefon ile ulaşılan babası Süleyman Kurttekin mezar taşını kendisinin hiçbir baskı altında kalmadan yaptırdığını söyledi. Bunun üzerine, Süleyman Kurttekin hakkında, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.