BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL

Beypazarına rekor ziyaretçi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan müzeler, bayram tatili süresince ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Abone ol Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan müzeler, bayram tatili süresince ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Bayram tatilinde Beypazarı müzelerini 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Beypazarı ilçesinde bulunan Tarih ve Kültürevi Müzesi, Kent Tarihi Müzesi, ''yaşayan müze'' olarak bilinen konaklar, bayram tatili süresince yoğun ilgiyle karşılaştı.

Tarih ve Kültürevi Müzesi'ni bayram tatili süresince 4 bine yakın kişinin gezdiği kaydedilirken, Kent Tarihi Müzesi'ni 2 bin, Abbaszade Konağı'nı ise 1500 kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Kültürevi Müzesi Müdürü Bayram Koçak, yaptığı açıklamada, müzelerine yapılan ziyaret sayısının eski yıllara nazaran azaldığını belirterek, ''İlçeye iki yeni müze kazandırıldı. Bunların açılmasıyla birlikte müzelerin de ziyaretçi sayısında düşüşler yaşandı. Ancak Ankara ilinde bulunan birçok müze bizim müzemizin bir hafta içinde aldığı ziyaretçi sayısına bir yıl içinde zor ulaşıyor'' dedi.

Müze yetkilileri, Beypazarı'na gelen her turistin müze ziyareti yapmadığı göz önüne alındığında, bayramda ilçenin yoğun bir turist grubunu ağırladığının görüleceğini kaydettiler.