BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.519,16
HABER /  DÜNYA

Yunanistanda hayat duracak

Yunanistan'da toplu taşıma araçlarında görevli personel, yarın eyleme hazırlanıyor.

Abone ol Yunanistan'da toplu taşıma araçlarında görevli personelin, Yunanistan ulusal hav ayolu şirketi Olimpic'in kapatılarak yeniden yapılandırılmasını protesto etmek amacıyla yarın iş durdurma eylemleri yapacağı bildirildi.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (GSEE) çağrısıyla yapılacak eylemler süresince, Olimpic hava yollarının toplam 50 seferinin iptal edildiği, iç ve dış hatlarda her istikamete yalnız tek sefer yapılacağı açıklandı.

Grev süresince metro ile şehirler arası hatlarda çalışan trenlerin sefere çıkmayacağı, otobüs, troleybüs ve banliyö trenleri çalışanlarının ise vardiya başlangıçları ile bitişlerinde 3'er saatlik iş durdurmayla eylemlere destek vereceği belirtildi.

Liman çalışanlarının da eylemlere katılacaklarını açıklamasıyla birlikte, ana kara ile adalar arasında bağlantının kopacağı kaydedildi.

Öte yandan postane çalışanlarının 24 saat grev yapma, Yunanistan Telekomünikasyon Şirketi (OTE) çalışanlarının ise 10.00-13.00 saatleri arasında iş durdurma eylemine katılma kararı aldığı belirtildi.

Eylem çerçevesinde, başkent Atina'nın ana meydanlarından Klathmonos'da toplanacak göstericilerin, Yunanistan parlamentosu önünde sona erecek bir protesto yürüyüşü yapmalarının planlandığı da açıklandı.