BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52

Francis Ricciardone Kimdir?

Amerikalı diplomat ve ABD'nin eski Kabil Büyükelçisidir. Şu anda Ankara büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. Ricciardone, ABD başkanı Barack Obama'nın altı aylık boşluktan sonra Ankara'ya büyükelçi olarak atama yapmaya niyetli olduğunu açıkladığı yeni Ankara büyükelçi adayıdır.(2010) Daha önce Cumhuriyetçi senato üyesi Kansas Senatörü Sam Brownback tarafından engellenmişti. Ricciardone'nun Türkiye, İran, Irak ve Ürdün'le yoğun bir diplomatik tecrübesi...

Amerikalı diplomat ve ABD'nin eski Kabil Büyükelçisidir. Şu anda Ankara büyükelçisi olarak görev yapmaktadır.

Ricciardone, ABD başkanı Barack Obama'nın altı aylık boşluktan sonra Ankara'ya büyükelçi olarak atama yapmaya niyetli olduğunu açıkladığı yeni Ankara büyükelçi adayıdır.(2010) Daha önce Cumhuriyetçi senato üyesi Kansas Senatörü Sam Brownback tarafından engellenmişti.

Ricciardone'nun Türkiye, İran, Irak ve Ürdün'le yoğun bir diplomatik tecrübesi bulunmaktadır. Daha önce de Türkiye'de bulunan Ricciardone Moleküler Biyolojist Marie ile evli olmakla beraber Francesca ve Chiara adında iki kızı bulunmaktadır. Francesta Türkiye'de doğmuş olmakla beraber iki kızı da Türkiye'de üçer yıl eğitim almıştır. Ricciardone aynı zamanda Türkçe, Arapça, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.