BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.451,39
HABER /  GÜNCEL

Fotoğraftaki 2 erkeği bulun!

Futbol kamuoyu bu olayı konuşuyor. Kadın futbol takımı içinde iki erkeğin sahada top koşturduğu iddia ediliyor.

Abone ol

İki hafta önce sona eren Afrika uluslar kupası kadınlar futbol finallerinde rakibi Ekvator Ginesi'nin erkek oyuncu oynattığını iddia eden Nijerya, Afrika Futbol Konfederasyonu'na başvurdu.

Afrika Futbol Konfederasyonu Güney Afrika'nın evsahipliğinde 31 Ekim - 14 Kasım günleri arasında düzenlenen turnuvada yaşandığı iddia edilen olayı inceleyeceğini açıkladı.

Nijerya ile Ekvator Ginesi arasındaki maçı Nijerya ekibi 4-2 kazanmıştı.

Ancak Nijeryalılar, o maçta rakip takımın iki oyuncusundan Genoveva Anonma ile golcüsü Salimata Simpore'nin erkek olduklarını öne sürüyor.

HAKARET KABUL ETTİLER!

Ekvator Ginesi iddiaları temelsiz olarak niteledi. Anonma da daha önce cinsiyet testinden geçtiğini, suçlamaları kendisine hakaret olarak değerlendirdiğini söyledi. Ekvator Gineli futbolcu kulüpler düzeyinde Alman Jena formasıyla mücadele ediyor.

 

"AŞAĞILIK DUYGUSUYLA HAREKET EDİYORLAR"

Gine federasyon yetkilileri ise, Nijeryalıları ''aşağılık duygusuyla'' hareket etmekle suçladı.

KAMERUN VE GANA DA SUÇLADI

Ancak Nijerya suçlamalarında yalnız değil. Zira Kamerun ve Gana takımları da Ekvador Ginesi takımının kadrosunda erkek oyuncuların bulunduğunu öne sürüyor.

Ekvator Ginesi ulusal futbol takımı, 2008 yılında kıta şampiyonu olduğu turnuvada da bir önceki şampiyon ve turnuvanın açık farkla favorilerinden Nijerya'yı yarıfinalde yendikten sonra finale kalmış ve şampiyon olmuştu.

EKVADOR GİNESİ KUPANIN NİJERYA DIŞINDAKİ TEK SAHİBİ

Son turnuvada finali oynayan bu iki takım gelecek yıl Almanya'da düzenlenecek dünya kupası kadınlar futbol şampiyonasına Afrika kıtası adına katılmaya hak kazandı. (BBC Türkçe)