BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gerçeği söylemedi intiharı seçti

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Ç.E., kaldığı özel yurdun üçüncü katından atlayarak canına kıydı.

Abone ol

Beş aylık hamile olduğu belirlenen genç kızın, ailesinin bu durumu öğrenmesinden korktuğu için canına kıydığı sanılıyor.

Balıkesir Üniversitesi Havran Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 1'nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Ç.E., kaldığı Ebubekir Mahallesi'ndeki Özel Mehmet Fevzi Kız Öğrenci Yurdu'nun 3'ncü kat penceresinden kendini boşluğa bıraktı.

Yurdun güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, genç kızın öldüğünü belirlerken polisin olay yerindeki incelemesinin ardından cesedi, Havran Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kızın beş aylık hamile olduğu belirlendi.

FACEBOOK'A YAZDIĞI SON NOT

Genç kızın hamile olduğunu ailesinin öğrenmesinden korktuğu için bunalıma girerek intihar ettiği sanılıyor.Ç.E.'nin, sosyal paylaşım sitesi facebookta bıraktığı son notta, "Birisi ne yapıyorsun?' deyince; kısık bir sesle 'hiç' diyorum. Kimse anlamıyor, hayatın içinden çıkamıyorum" yazdığı öğrenildi.

Bayramiç Atatürk Lisesi'nden geçtiğimiz yıl mezun olduğu ve bir ay önce ek kontenjandan yararlanarak yüksekokula kaydını yaptırdığı öğrenilen Ç.E.'nin yurttaki arkadaşları, olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı. Arkadaşları, Ç.E.'nin kendi halinde, sevilen biri olduğunu belirterek, "Hamile olduğunu bilmiyorduk. Ancak, son günlerde kilo almış gibiydi" dedi.

EVİNİ GENELEVE ÇEVİRDİ

[PAGE]

Samsun'da, "evinde para karşılığı fuhuş yaptırmak"tan çok sayıda sabıkası bulunan bir kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, ihbar üzerine Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartman dairesine baskın düzenledi.

Yapılan baskında, para karşılığı fuhuş yapan kadın ve bir şahıs suçüstü yakalandı. 2 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulanırken, ev sahibi Fadime K. (48) de gözaltına alındı. Fadime K.'nin daha önce de birçok kez aynı suçtan gözaltına alındığı ve hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Ahlak Bürosu'nda sorgulaması devam eden Fadime K.'nin, "fuhuş için yer temin etmek ve fuhşa aracı olmak" suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

SAPIK ADAM KENDİNİ KALORİFERCİ TANITIP KÜÇÜK KIZI NASIL TACİZ ETTİ?

[PAGE]

Gaziantep'te 11 yaşındaki bir kız çocuğuna kendini kaloriferci olarak tanıtan ve içeri girdikten sonra cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen şahıs polisin başarılı çalışması sonucu kısa sürede yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te bir apartmana giren Y.P., 11 yaşında evde yalnız olan bir kız çocuğunun bulunduğu evin kapısını çaldı. İddiaya göre, kendini kaloriferci olarak tanıtarak içeri giren Y.P.'nin kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

Daha sonra eve gelen yakınlarına durumu anlatan küçük kız çocuğu 2 telefonunda kendisine cinsel tacizde bulunun şahıs tarafından gasp edildiğini ileri sürdü. Bunun üzerine şikayetçi olan aile eve polisi çağırdı. Olayın yaşandığı eve gelen Gaziantep Emniyet Müdürlü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri talihsiz kızla görüşerek şahsın eşkalini çıkarmaya çalıştı.

Kısa sürede robot resmi çizen polis hemen arşivleri açarak şahsı bulmaya çalıştı. Robot resimle arşivdeki suçluların fotoğraflarını eşleştiren polis şahsın Y.P. olduğunu tespit etti. Daha önce cinsel istismar suçu ve hırsızlıktan kaydı bulunan şahsın yakalanması için operasyon düzenleyen polis, şüphelinin Konak Mahallesi'ndeki evine savcılığın izniyle baskın yaptı.

Baskında gözaltına alınan Y.P. ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheli burada alınan ifadesinin ardından adli makamlara sevk edildi. Öte yandan, polis, fiili cinsel taciz iddiasını netleştirebilmek için adli rapor hazırlıklarını sürdürüyor.

MARDİN'DE ACIMASIZ İNFAZ

[PAGE]

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yayvantepe köyünde ikamet eden Abdülkerim Güney (24) isimli gencin cesedi, kaybolduktan 3 gün sonra Harmanlı köyü kırsalında bulundu.

Güney'in kulağının kesildiği ve kurşunlanarak öldürüldüğü belirtildi. Güney'in amcasının oğlu Mehmet Zeki Şahin, 3 günden bu yana Abdülkerim Güney'i aradıklarını belirterek, "3 günden beri kendisinden haber alamıyorduk. Bulunması için jandarmaya haber vermiştik. Ancak bugün ölüsü ile karşılaştık. Bugün çuvalların içerisine konulmuş, taşlar üzerine yığılmış, vücudunun çeşitli yerleri kurşunlanmış ve kulağı kesilmiş bir şekilde jandarma tarafından ölü olarak bulundu. Alacağı olan kişilerin öldürdüğünden şüpheleniyoruz. Yaklaşık 3 bin TL alacağı vardı" dedi.

Olayla ilgili olarak Sultan A. (22) isimli şahıs jandarma tarafından gözaltına alındı. Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor.

BUNALIMA GİREN ÜNİVERSİTELİ KIZ SÜS HAVUZUNA GİRDİ

[PAGE]

Mersin'in Tarsus ilçesinde bunalıma giren üniversite öğrencisi genç bir kız süs havuzuna atladı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Çukurova Üniversitesinde okuyan ve bunalıma girdiği öğrenilen Derya S. (30) isimli genç kız, iddiaya göre bir süre Tarsus sokaklarında dolaştı. Mersin Caddesi üzerinde bulunan Yapay Şelale'ye gelen Derya S. burada bulunan süs havuzunun içine atladı.

Havuza atlayan genç kızı gören vatandaşlar durumu polise bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri ve 112 Acil Servis ekipleri Derya S.'yi ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren ikna çalışmaları sonuç vermedi.

Genç kızın havuzdan çıkmayacağını anlayan 112 Acil servis ekipleri ayakkabılarını çıkarıp suya girdi. Sağlık ekipleri tarafından güçlükle havuzdan çıkarılan genç kız, ilk müdahalenin ardından Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AYAĞI KUYUYA NASIL SIKIŞTI?

Düzce'de elektrik direği dikmek için açılan kuyuya giren 7 yaşındaki Emre Baran, ayağının sıkışması sonucu kuyuda mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Ağa mahallesi 43. sokakta meydana gelen olayda evinin önünde elektrik direği dikilmek üzere açılan 1 metre derinliğinde kuyuya giren Emre Baran'ın ayağı kuyuda sıkıştı. Kuyudan çıkamayan küçük çocuk ağlayarak çevresindekilerden yardım istedi. Oğlunun ağlama sesini duyan anne Gülizar Baran yardıma koştu.

Oğlunu kuyudan çıkartamayan anne itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, uzun uğraşlar sonucu kepçe yardımıyla kuyunun ağzının genişletilmesi sonucu küçük çocuğu sıkıştığı yerden kurtardı.

Kuyunun içinden çıkartılan minik Emre'nin annesi Gülizar Baran gözyaşları içinde oğluna sarıldı. Minik Emre 112 Ambulansı tarafından kontrol amaçlı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada mahalle sakinleri kurtarılma çalışmalarını büyük biri ilgiyle izlediler. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

OTOPARK MEYDAN SAVAŞI

[PAGE]

Şanlıurfa'da, otopark girişine park edilen otomobil yüzünden 15 kişinin birbirine karıştığı kavgada 1 kişi yaralandı. Polis yan yana olan otoparkın kavgacı üyelerinin birbiriyle karşılaşmaması için her iki otopark girişinde etten duvar ördü.

Edinilen bilgiye göre, Türk meydanı Mahallesi Çiftehan otoparkta meydana geldi. İddiaya göre, henüz ismi tespit edilemeyen bir sürücü otomobilini otoparkın girişinde park edip, ayrıldı. Bu sırada yan yana olan otopark görevlileri, yolda park edilen otomobilin otoparkta giriş çıkışlara engel olduğu için araç sahibini aradı. Bir süre sonra otomobilin başına gelen sürücü, Çitfehan otoparkının yakını olması yüzünden, yan komşusu olan otoparkçıyla park yüzünden tartıştı.

Yaklaşık 20 kişinin karıştığı tartışmakısa sürede büyüyerek taşlı, sopalı kavgaya dönüştü. Kadınlarında karıştığı kavgada 1 kişi başından ve burnundan aldığı darbe sonucu yaralanırken, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis kavgaya karışan her iki tarafın üyelerini birbirinden güçlükle ayırdı.

DAHA ÖNCE DE KAVGA ETMİŞLER

Kavganın sona ermesinin ardından polis bir süre her iki otoparkın girişi önünde tarafların tekrar yan yana gelmemesi için etten duvar ördü. Polis yaptığı incelemede iki otopark esnafı arasında daha önceden de benzeri kavga sebebiyle husumet bulunduğu, bu nedenle sık sık en ufak bir tartışmada karşı karşıya geldikleri tespit etti.