BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Foseptikten ceset çıktı

Telefonda bir ses 9 yıl önce kaybolan oğullarının nerede olduğunu söylüyordu.

Abone ol

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, Aratol Beldesi’ndeki kapalı olan bir öğrenci yurdunun bahçesindeki fosseptik çukurunda erkek cesedinin gömülü olduğu ihbarını aldı.

Bunun üzerine jandarama ekipleri, 9 yıl önce 20 yaşında iken kaybolan Hasan Özkaraca’ya ait olduğu iddia edilen cesedin bulunması için fosseptik çukurunda çalışma başlattı. 

Aksaray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün de desteği ile çalışmalarını sürdüren Jandarma ekipleri, havanın kararması üzerine çalışmaları bıraktı. Jandarma ekipleri, bugün tekrar arama çalışmalarına başladı. Cesedi aranan kişinin 9 yıl önce askerden geldikten kaybolan evli bir çocuk babası Hasan Özkaraca olduğu öne sürüldü.

Arama çalışmalarını yakından takip eden Hasan Özkaraca’nın babası 73 yaşındaki Mustafa Özkaraca, “Oğlum kaybolduktan sonra Aksaray Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verdim. Fakat 9 yıldır bir haber alamıyorum. Oğlum bir çocuk babasıydı. Eşi ise kaybolduktan sonra evi terk etti ve başka birisiyle evlendi. Şu an torunum sayesinde, oğlumun acısını gidermeye çalışıyorum”dedi.

CESET ÇUKURDAN ÇIKTI

Arama çalışması sonucunda, 9 yıl önce kaybolan gence ait olduğu tahmin edilen ceset bulundu. Fakat cesedin çürümüş ve kemiklerinin parçalanmış olması nedeniyle, ölen kişinin Hasan Özkaraca olup olmadığı yapılacak DNA testinden sonra belli olacak