BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  POLİTİKA

Bir yasak işte böyle delindi

CHP'li bayan vekiller Filistin kefiyesi ile Genel Kurul'a girdi. Akıllara şu geldi; Ya DTP'liler de poşu ile gelirse...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- CHP Grubuna Filistinlilerin sembolik giysi aksesuarı olan kefiye ile gelen bayan milletvekilleri, daha sonra TBMM Genel Kurul’una da boyunlarında kefiye ile girdiler.

İsrail’in Gazze’ye saldırısını protesto ve Filistin’e destek amacıyla bu tür bir girişimde bulunan bayan vekillerin Genel Kurul salonuna girmelerine oturum başkanı TBMM Başkanvekili Meral Akşener ses etmedi. Bayan vekiller bir süre Genel Kurul toplantısına bu şekilde katıldılar.

FULAR VE TÜRBAN GİREMEMİŞTİ

Ancak TBMM Genel Kurul’unda daha önce yapılan uygulamalarda bu tür sembolik giysi ve aksesuarlara izin verilmemişti. Daha önce HEP milletvekillerinin örgütün renklerini içeren fularlara TBMM Genel Kurul salonuna gelmelerine ve türbanı ile Genel Kurul’a girmek isteyen Merve Kavakçı’ya izin verilmemişti. TBMM İçtüzüğünde bu tür aksesuarları doğrudan yasaklayan bir hüküm bulanmamasına karşın teamüllerde yasak sayılan bu tür aksesuarlara bugüne kadar vize verilmedi.

YOL OLUR ENDİŞESİ

Ancak ilk kez bir sembol ve yöresel kıyafet sayılan bir aksesuar Genel kurul salonunda tepki görmedi. Bu Filistin’e destek olarak kabul edildiği ve iyi niyetli bir girişim olarak görüldüğü için oturum başkanı tarafından uyarı yapılmadı. Ancak, bu durumun yeni girişimlere yol açabileceği endişesi TBMM bürokratlarını rahatsız etti.