BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,79
HABER /  POLİTİKA

İsrailden Erdoğana terbiyesizlik

Erdoğan bugün İsrail'e seslenirken sinirliydi. Yapılanları bir insanlık ayıbı olarak değerlendirdi ve kendi kaldığı muameleyi anlattı.

Abone ol

Erdoğan bugün grup toplantısında İsrail'in kendisine yaptığı saygısız muameleyi de anlattı. "Beni sınır kapısında beklettiler" dedi.

BİZİ SİZ MİSAFİR ETTİK

Sözlerine, Ehud Barak’a, Livni’ye seslenerek başlayan Erdoğan "Biz dedeleriniz ecdadınız kovulduğunuz zaman sizi bu topraklarda sizi misafir eden Osmanlı’nın torunları olarak konuşuyoruz." dedi ve şöyle konuştu:

Filistin meselesi kanayan bir yara olarak gündemimizde yerini koruyor. Tam iki yıldır Gazze abluka altında tutuluyor. Gazze halkı tam iki yıldır dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde, adeta bir toplama kampında kadelerine terk edilmiş durumda.

BENİ SINIR KAPISINDA YARIM SAAT BEKLETTİNİZ

Ramallah Sınır Kapısı’nda yarım saat bekletilen bir başbakan olarak konuşuyorum. Bunu yapan kim İsrail. Bunu yapan İsrail hala demokrasiden bahsediyor. Hala duygusallık olarak bu süreci değerlendiriyorlar.

İnsan hayatını hiçe sayan bir anlayış ancak bir insanlık ayıbı olarak görülebilir. Bu şekilde geleceğe yönelik olarak kin ve nefret tohumları ekilir. İsrail bunu bir an önce görmelidir.