BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Formula 1in kitabı yazıldı

Formula'nın 56 yıllık tarihini konu alan bir kitap hazırlandı

Abone ol

Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan Akfırat Belediyesi, Formula'nın 56 yıllık tarihini konu alan bir kitap hazırladı.

Bu yılki Formula 1 yarışları öncesi yarış severlere ücretsiz olarak dağıtılacak 144 sayfalık kitapta, yarışmanın tarihi, kuralları, bayraklarının anlamları, araçlarının özellikleri ve İstanbul Park Pisti hakkında detaylı bilgiler yer alıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Türkiye'de üçüncüsü yapılacak Formula 1 yarışları için hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Akfırat Belediyesi Kültür Yayınları arasında 'Hızın Tarihsel Serüveni' adıyla çıkan ve 20 bin adet bastırılan kitap, Türkiye'de Formula 1'in yaygınlaştırılmasını ve izleyicileri bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyor. İngilizce-Türkçe olarak hazırlanan el kitabında; 'Formula 1 Nedir?', Formula 1'in 56 yıllık tarihi, araçlarının teknik özellikleri, genel kurallar, kullanılan bayraklar ve anlamları, şampiyonları, İstanbul Park, sözlük, piste ulaşım haritaları ve güzergahlar ile Formula 1 hakkında bilinmeyen çeşitli ayrıntılar yer alıyor.