BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Bayan hakimden şok cezalar

Sakarya'da ilginç cezalarıyla tanınan bayan hakim Huriye Gülen'den yeni cezalar

Abone ol

SAKARYA 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin kadın hakimi Huriye Gülen, asliye cezalık suçlardan yargılananlara ilginç cezalar vermeye devam ediyor. Hakim Huriye Gülen bu kez ‘kaçak elektrik kullanımı’, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ ve ‘silahla kasten adam yaralama’ suçlarından karşısına çıkan 3 kişiye, Atatürk portresini temizleme, okulda tamirat yapma ve DSİ bahçesini temizleme cezaları verdi.

Portreleri temizleyecek

Daha önce de birbirinden ilginç cezalar veren Sakarya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Huriye Gülen, Adapazarı’nda kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla hakkında ‘Elektrik Hırsızlığı’ suçundan dava açılan Tanzer T.'yi (32), 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim Gülen bu cezayı daha sonra şahsın sosyal, ekonomik durumunu ve yargılanma sürecinde duyduğu pişmanlığı gözönüne alarak 12 ay süreyle gönüllü olarak kamuya yararlı bir işte çalışma cezasına çevirdi. Mahkeme heyeti buna göre, Tanzer T.’nin Sakarya Büyükesence Köyü İlköğretim Okulu’nda ustalık gerektirmeyen tamirat işlerinde çalışma ile okulda bulunan Atatürk portresi ve başka resimlerin bulunduğu çerçeveleri temizleme ve onarmasına karar verdi.

Okulda çalışacak!

Ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan Sakarya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Suat T. (31) de mahkemece 10 ay hapis ve 375 YTL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Suat T'nin de 12 ay süreyle gönüllü olarak kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına karar verdi. Mahkemenin verdiği cezaya göre Suat T., Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda bina ve bahçesinde tamirat işlerinde çalışacak.

DSİ BAHÇESİNİ TEMİZLEYECEK

Silahla tehdit ve silahla kasten yaralama iddiasıyla Sakarya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Basit etkili eyleme teşebbüs ve silahla yaralama’ suçundan yargılanan Ümit A. (31) ise mahkemece 10 ay hapis ve 375 YTL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti daha sonra bu cezayı 15 ay süreyle gönüllü olarak kamuya yararlı bir işte çalışmaya çevirdi. Ümit A. Sakarya Devlet Su İşleri bahçesi ile 100 metre mesafedeki alanı, belirlenecek sürelerde temizleyecek.

Her 3 kişi de cezalarını Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Sakarya Şube Müdürlüğü gözetiminde çekecek.

Hakim Gülen daha önce de sanıklara kütüphanede kitap okuma, halk eğitim merkezinde kurs görme ve sokak köpeklerine bakma gibi cezalar vermişti.