BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakandan elektrik müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, elektrik kesintisi olmayacağını müjdeledi

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, sıcaklar nedeniyle elektrik tüketiminin aşırı arttığını, ancak üretimin tüketimi karşıladığını belirterek, “Elektrik kesintisi olmayacak” dedi.

Şu anda son 78 yılın en sıcak yazının yaşandığını, Avrupa'da bazı ülkelerin kırmızı alarma bile geçtiğini anlatan Güler, şöyle konuştu:

“Bazı bölgelerde elektrikte tüketim artışı tahminlerimizin çok çok üstünde oldu. Türkiye'de son 2 aydaki öngördüğümüz tüketim artışı ortalaması yüzde 7-8 idi. Fakat bazı bölgelerimizde tüketim artışı tahminlerin çok çok üstünde oldu. Antalya'nın altyapısını yüzde 109 artırdık. TEDAŞ'ın Antalya'ya yaptığı yatırım İstanbul'dan daha fazla oldu. Yani altyapımız çok şükür sağlam olduğu için tüketimi karşılayabiliyoruz, bir sıkıntı yok.”

Bakan Güler, bu şartlar altında elektrik herhangi bir kesinti beklemediklerini vurguladı.

“Suları idareli kullanalım”

Bakan Güler, aşırı sıcakların üretim santrallerini de etkilediğini, özel sektörün doğal gaz santralleri dahil santrallerde verim düşüşü meydana geldiğini de söyledi.

Bu şartlar altında su kaynaklarını da çok iyi kullanmak gerektiğine işaret eden Güler, “Biz daha önceden planlamasını yapmıştık. Özellikle bugünleri düşünerek barajların suyunu sona bırakmıştık. Daha çok kömür ve doğal gaz santralleriyle üretimi karşıladık. Şimdi suyu da kullanıyoruz” diye konuştu.