BIST 10.164
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.453,90
HABER /  GÜNCEL

Fatih Terim kesin kaldı

Atv'de yayınlanan Santra programına katılan Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, İsviçre maçından yabancı sayısına kadar çarpıcı açıklamalar yaptı!

Abone ol

Fatih Terim, Dün akşam saatlerinde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'la yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini ve görevine devam edeceğini açıkladı..

Terim, 2008 Avrupa şampiyonası için tüm planlarının hazır olduğunu ve yeni bir jenerasyona gideceklerini açıkladı..

Fatih Terim Santra'da Ethem Şener, Ahmet Çakar, Kazım Kanat ve Gürcan Bilgiç'in sorularını yanıtladı.

İşte programdan önemli satırbaşları:

İsviçre maçında 6 numaraya basın dedim ama bu tekme atın anlamında yorumlandı. Medya beni suçlu ilan etti. Yok hakemlere saldırmışım yok rakip futbolculara küfür etmişim. İsviçre maçının soruşturmasına bakın hem karşı takımın antrenörü benim kendilerine yardımcı olduğumu söyledi hem de maçın hakemleri..

Şifo Mehmet'in ayrılmasına üzüldüm. Ancak kendi tasarrufudur saygı duydum..

Mustafa Denizli benim 25 yıllık dostumdur. Küs olduğum iddiaları külliyen yalandır. Hatta geçenlerde İran'a ziyaretine gidecektim ama bazı gelişmeler oldu gidemedim. Kendisiyle her zaman telefonla görüşüyorum..

Antalya'da Süper Lig takımı antrenörleri ile bir toplantı yaptık çok olumlu geçti. Ancak gelmeyenlere açıkça kırıldım..

Galatasaray büyük takımdır, şu an içinde bulunduğu kaostan mutlaka kurtulacaktır..
Galatasaray Başkanı Özhan canaydın'a kırgın değilim. Zaman zaman görüşüyorum. Ama bir daha Galatasaray'da teknik direktörlük yapmayacağım.. Bu kulübe başkan olma gibi bir düşüncem de yok..

Yabancı sayısının serbest bırakılmasına iki pencereden bakabiliriz. Birincisi Avrupa'da mücadele eden takımlarımız rakipleri ile haksız rekabet ortamına giriyorlar. Bu açıdan bir düzenleme yapılabilir.
İkincisi ise eğer yabancı sayısı sınırsız olursa bugün maaş veremeyen takımlar bile 25 yabancı getirebilirler. Bu da Türk futbolcusunun önünü tıkar ve dolayısıyla Milli Takımımız'a yansır..

Planlarımız içinde A-2 Ligi'nin kurulması var. Yani PAF liginin daha gelişmişi olacak bu.
Seyircinin ve basının izleyeceği bir ortamda maçların oynanması gerekmektedir. Bu Lig'in kurulması ilk 18'e girmekte zorlanan futbolculara kendilerini göstermeleri için iyi bir şans olacaktır.

Birgün yine Avrupa'da bir büyük takımda çalışmak isterim. kaldı ki milli takıma gelmeden önce Lazio'nun teklifini reddettim. Portekiz, İspanya ve Yunanistan'dan cazip teklifler gelmişti.. Gökdeniz'i milli takıma tabii ki alırım.. Çocuk bir suç işledi ve cezasını çekti. Ne yapalım asalım mı çocuğu?