BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fırtına Muşu elektriksiz bıraktı

Muş'ta dün akşam saatlerinde etkili olan ve saatteki hızı 124 kilometreye ulaşan fırtına büyük çapta maddi hasara yol açtı.

Abone ol

Fırtınadan dolayı onlarca ev ve iş yerinin çatısı uçtu. Elektrik direklerinin de yıkıldığı fırtınadan dolayı 20 yerleşim birimi karanlıkta kaldı.

Dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Saat 22.00 sıralarında aniden etkili olan fırtına, özellikle kırsalda 100'e yakın ev ve iş yerinin çatısını uçurdu. Elektrik direklerinin de yıkıldığı Muş'ta, Yaygın beldesine bağlı bazı mahalleler başta olmak üzere 20 yerleşim birimine elektrik verilemiyor. Merkeze bağlı Ziyaret köyünde yaşayan Mehmet Şen isimli vatandaş, fırtınadan dolayı evinin çatısının uçtuğunu söyledi. Çatısının 15 metre uzağa uçtuğunu belirten Mehmet Şen,Afet Acil Müdahale Müdürlüğüne müracaat ettiğini ve henüz hasar tespitinin yapılmadığını kaydetti.

Mehmet Keleş isimli vatandaş ise çatısının yaklaşık 100 metre uzağa gittiğini ifade ederek hasar tespiti yapılması için müracaat ettiğini ve yardım beklediğini söyledi.

Ziyaret Köyü Muhtarı Hüseyin Sevinç de, "Dün akşam saatlerinde fırtınadan sonra büyük bir hortum oluştu ve köyde büyük zarar oluştu. Fırtınadan dolayı çok sayıda evin çatısı uçtu. Ayrıca dolu yağışından dolayı da tarım alanları zarar gördü. Şu anda köylülerimiz evlerinde barınmaktan koruyor" şeklinde konuştu.

TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel ise fırtınadan dolayı elektrik kablolarının koptuğunu ve 20 yerleşim birimine elektrik verilemediğini belirtti. Ağaç elektrik direklerinin yanı sıra 10 tane de demir elektrik direğinin yıkıldığını vurgulayan Murat Karagüzel, tahminin zararın 100 bin TL dolayında olduğunu ifade etti.

FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU EKİLİ ALANLARA ZARAR VERDİ
Öte yandan son bir haftadan beri etkisini sürdüren yağış doluya çevirdi. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı, şehir merkezinde hayatı olumsuz etkilerken, ekili arazilerde ise büyük zarar olduğu öğrenildi.
Muş İl Tarım Müdürü Murat Yıldız, yağışın ardından özellikle ova köylerin muhtarları ile irtibata geçtiklerini belirtti. Yıldız, dolu yağışının durması ile arazide zarar tespiti yapacaklarını ifade etti.