BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fırsatçılar işbaşında

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Danıştay'daki saldırıyla ilgili açıklamada bulundu!

Abone ol

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Danıştaydaki saldırıyla ilgili olarak elde edilen bazı deliller, gözaltına alınanlar, teknik bilgi ve bulgular, teyit edilmesi gereken hususlar bulunduğunu söyledi.

Olay nedeniyle duyulan derin üzüntü nedeniyle haklı tepkilerin ortaya konulduğunu belirten Çiçek, "Ancak geçmişte yaşanan bazı olaylardan, sıkıntılardan da biliyoruz ki meydana gelen olayın üzüntüsünü yüreğinde hissenler olduğu gibi sayıları az da olsa fırsatçılar, provokatörler veya illegal örgüt mensupları da her zaman bu durumlardan istifade etmiş, üzüntülerimize yeni üzüntüler eklemişlerdir" diye konuştu.

Çiçek, Danıştaydaki saldırıyla ilgili olarak Başbakanlıkta gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çiçek, saldırının, sadece Danıştaya değil ülkenin anayasal düzenine, devlet kurumlarına, huzura, istikrara, ortaya çıkan duruma bakıldığında hükümete karşı yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ifade etti.

Olayın üzerinde hassasiyetle durduklarını, tüm güvenlik ve istihbarat birimlerinin, olayın bütün yönleriyle ortaya çıkması ve aydınlanması için çalıştığını kaydeden Çiçek, soruşturmanın terör konusunda uzmanlaşmış ülkenin en seçkin savcıları tarafından sürdürüldüğünü, kendilerinin yaptıkları toplantıların da onların işini kolaylaştırmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Çiçek, "Bu işin bağlantıları var mı, başka olaylarla irtibatı var mı, olayda kullanılan silahın başka suçlarla ilişkisi var mı? Bunların hepsi büyük bir titizlik ve hassasiyetle araştırılmaktadır. Kamuoyunun bundan emin olması lazım" dedi.