BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.385,74
HABER /  GÜNCEL

Saldırının şifresi çözülüyor!

Danıştay 2. Dairesi Başkanı ve üyelerine yönelik silahlı saldırının şifresi yavaş yavaş çözülüyor!

Abone ol

Danıştay 2. Dairesi Başkanı ve üyelerine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan Alparslan Arslan'ın sorgulaması sürüyor. Olayla ilgili gözaltı sayısı artarken, olayla bağlantısı olduğu kaydedilen bir kişiye yurtdışına kaçma olasılığı üzerine ''tahdit'' konuldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,Alparslan Arslan'la bağlantısı olduğu bildirilen bir kişiyi Nevşehir'de gözaltına aldı. Nusret A. adlı kişi Ankara'ya getirilmek üzere yola çıkarıldı.

Olaylarla bağlantısı olduğu kaydedilen ve yurt genelinde aranılan İsmail S. adlı kişiyle ilgili tüm hudut kapılarına teleks emri gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen teleks emrinde bu kişinin yurtdışına çıkışına engel olunması ve yakalanılmasıdurumunda gözaltına alınarak ''acil'' bilgi verilmesi istendi.

Bu arada avukat Alparslan Arslan'ın Danıştay'da düzenlediği saldırı sırasında, Necatibey Caddesi'ne park ettiği araçta Mehmet A. ve Osman Y. adlı kişilerin bulunduğu bildirildi. Arslan'ın yakalanmasının ardından kaçan kişilerin üzerlerinde bulunduğu sanılan bir Glock marka silah ile 14'lü silahı da arabada bıraktıkları kaydedildi. Arslan'ın olayda kullandığı silah dışında ele geçirilen diğer iki silahın balistik incelemesinin devam ettiği bildirildi.

Mehmet A. ile birlikte daha sonra yakalanan Osman Y.'nin poliste çok sayıda kaydı bulunuyor. Hırsızlık, yaralama, kapkaç olaylarından kaydı bulunan 37 yaşındaki Osman Y.'nin sorgulamasının sürdüğü belirtildi.

-SALDIRI SIRASINDA HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDİ....

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine düzenlenen saldırıyla ilgili bazı detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Saldırı sırasında, Alparslan Arslan'ın herhangi bir söz sarfetmeden silahını ateşlediği ifade edildi. Avukat Arslan'ın içeride ateş ettikten sonra koridorda bir el ateş ettiği, yakalandığı bağlantıtünelinde de son bir kez ateş ettiği belirlendi. Arslan'ın burada, ''Biz Osmanlının torunlarıyız...'' şeklinde devamı anlaşılamayan sözler söylediği bildirildi.

Bu arada, olayın meydana geldiği 2. Dairenin kat görevlisi, polise, Avukat Arslan'ın 16 Mayıs Salı günü daireye gelerek Başkan Mustafa Birden'in kilitli olan makam çıkış kapısından içeri girmek istediğini bildirdi.

''Kimi aradınız'' diye sorması üzerine Arslan'ın ''Başkan'la görüşeceğim'' yanıtı verdiğini anlatan kat görevlisi, bunun üzerine ''Yanlış kapıdan girmek istiyorsunuz, Başkan Bey yok ama şu kapıdan özel kalemle görüşebilirsiniz'' dediğini ve Arslan'ın ''Önemli değil ben sonra gelirim'' diyerek kattan ayrıldığını kaydetti.

Öte yandan, olayın ardından Elazığ'dan Ankara'ya gelen avukat Arslan'ın babası İdris Arslan'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bilgisine başvurulduğu öğrenildi.