BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  GÜNCEL

Filistinli müzakereciden el Cezire'ye suçlama

Filistinli müzakereci Saeb Erakat, el Cezire'yi sızdırdığı belgelerle hayatını tehlikeye atmakla suçladı. El Cezire, orta doğu barış sürecine dair gizli belgeleri yayınlıyor.

Abone ol

Filistinli müzakereci Saeb Erekat, el Cezire'yi sızdırdığı orta doğu barış görüşmeleri gizli belgeleriyle hayatını tehlikeye atmakla suçladı.

Belgeler, kamuoyuna yapılan açıklamaların aksine, Filistinli yetkililerin büyük tavizler vermeye hazır olduğunu gösteriyor.

Belgeleri önce "bir sürü yalan" olarak niteleyen Erekat, daha sonra BBC'ye yaptığı açıklamada, belgelerin bir kısmının gerçek olduğunu kabul etmişti.

Erekat, sızıntının kendi ofisinden kaynaklandığının anlaşılması durumunda, tüm sorumluluğu alacağı sözünü verdi.

'Yetkililer halktan kopuk'

Sızdırılan belgeler, Filistinli müzakerecilerin İsrailli yetkilerle yaptıkları gizli görüşmelerde Kudüs, Yahudi yerleşimleri ve Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkı gibi konularda taviz vermeye hazır olduğunu gösteriyor.

Filistinli müzakereci Erekat da, el Cezire ve Guardian tarafından hafta başında yayınlanmaya başlayan belgelerde sıkça geçen isimlerden.

Erekat, BBC'ye yaptığı açıklamada: "Bugün bize yapılan muamele, haksız olduğumuz, idam edilmemiz gerektiği ve daha sonra adaletsiz bir şekilde yargılanabileceğimiz yönünde" dedi.

Erekat, el Cezire'yi Kudüs, sınırlar, yerleşimler, mülteciler ve diğer kritik konulardaki resmi Filistin belgelerini yayınlamaya davet etti.

Belgelerin bir kısmının doğru olduğunu söyleyen Erekat, kalan kısmın ise "yarı-doğrular" olduğunu ve bağlamından koparıldığını vurguladı.

Ancak BBC'nin Batı Şeria muhabiri Jon Donnison, yetkililer ile halk arasındaki kopukluğa işaret ediyor.

Donnison, bunun en önemli işaretinin yetkililerin halka söylemediklerini gizli görüşmelerde söylemesi olduğunu belirtiyor.