BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  GÜNCEL

Genç kızın tehlikeli tecavüz dümeni!

Üç kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu. Ancak doktor raporunda bakire çıktı! Şimdi hapse girebilir...

Abone ol

Bursa'da üç kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyip şikayetçi olan ve doktor raporlarında bakire çıkan 21 yaşındaki Özge G., cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Emre Baş'ın kendisinden şikayetci olması üzerine, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tehdit ve şantaj ile suçlanan Özge G., verilen cezası Yargıtay tarafından onaylanırsa cezaevine girecek.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan Özge G., geçen yıl şubat ayında büfeci erkek arkadaşı 23 yaşındaki T.K. ve onun arkadaşı 21 yaşındaki R.M.'nin, birlikte alkol aldıktan sonra kendisine tecavüz ettiklerini iddia ederek polise başvurdu.

Gözaltına alınan 2 genç, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine konulurken, doktor kontrolünden geçen Özge G.'de tecavüz bulgusuna rastlanmadığı gibi, bakire olduğu belirledi. Bunun üzerine T.K. ve R.M. mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu olaydan bir hafta sonra iddiaya göre, kokoreççi Emre Baş ile arkadaşlık kurup, otomobiliyle gezmeye çıkan Özge G., Emre Baş'ın, elleri bağlanarak kendisine tecavüz etmek istediğini öne sürdü. İddiaya göre Emre Baş'tan 2 bin TL alan Özge G., şikayetini geri alınca Baş tahliye oldu.

Polise başvuran Emre Baş, Özge G.'nin tecavüz olayını gerekçe göstererek kendisinden tehdit ve şantajla tekrar para istediğini öne sürdü. Bunun üzerine Emre Baş, seri numarası alınan 70 TL'yi Özge G.'ye verirken polis tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkartılan Özge G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında Bursa 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'şantaj' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Özge G.'nin yargılaması tamamlandı. Genç kız, son kez çıktığı hakim karşısında suçlamaları kabul etmedi.

Arkadaşı Emre Baş'ın otomobil içerisinde kendisine saldırdığını iddia eden Özge G., "Ben kendisini ikna edip bana para vermesi halinde şikayetçi olmayacağımı söyledim. Bana 70 lirayı verirken, polis yakaladı. Suçsuzum" dedi.

Yargılama sonunda mahkeme, tutuksuz sanık Özge G'yi önce şantaj suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra iyi hal uygulanan Özge G.'nin cezası 10 hapis cezasına çevrildi. Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde Özge G. tutuklanarak cezaevine konulacak.

"HALK OTOBÜSÜ DURAĞA DALDI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Adana'da bir halk otobüsü durakta bekleyen yolcuların arasına daldı. Kazada 2 kişi ölürken biri ağır 2 kişide yaralandı.

Kaza, dün saat 23.30 sıralarında Adana-Kozan yolu üzerinde bulunan otobüs durağında meydana geldi. Erhan Koç yönetimindeki 01 J 268 plakalı özel halk otobüsü, aşırı hız ve yoğun yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağında iş yeri servisi bekleyen vatandaşların arasına daldı.

Otobüs çarpmanın etkisiyle durağı ve yol kenarında bulunan ağaçları yerinden sökerek yaklaşık 50 metre sürükledi. Durakta bekleyen işçilerden 43 yaşındaki Celil Avcı olay yerinde hayatını kaybederken, araç sürücüsü ile işçilerden 42 yaşındaki Hidayet Toruk ve 27 yaşındaki Fatih Bulduklu yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Toruk ile araç sürücüsü Adana Numune Hastanesi'ne, Bulduklu ise Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Toruk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Araç sürücüsü Koç, kazayı hafif yaralı olarak atlatırken, Bulduklu'nun hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Kazada ölenlerin cesetleri yakınlarına teslim edilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

"TECAVÜZ DAVASINDA ORTALIK FENA KARIŞTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Samsun'un Canik İlçesi'ne bağlı Gürgenyatağı Köyü'nde, yeğeninin 15 yaşındaki kızı G.U.'ya tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 69 yaşındaki Yaşar Uzun'un yargılanmasına devam edildi. Duruşma çıkışında küçük kızın akrabaları, sanık yakınlarına saldırdı. 2 kişi başından yaralanırken olaya karışan 3 kişi de gözaltına alındı.

Canik'in Gürgenyatağı Köyü'nde 2 yıldır süren taciz ve tecavüz olayı, geçen yıl Mayıs ayında ortaya çıktı. İddiaya göre İstanbul'da yaşayan ve yaz aylarında kız kardeşinin köydeki evine gelerek tütün toplanmasına yardım eden Yaşar Uzun, yeğeninin kızı olan lise öğrencisi G.U.'ya tecavüz etti. Sanığın kendisini tehdit etmesine rağmen genç kız bu durumu amcasının kızı olan 16 yaşındaki S.U.'ya (16) anlattı. Kısa süre sonra olayın duyulması ve G.U.'nun ailesinin şikayetçi olması üzerine Yaşar Uzun tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde taciz, tecavüz ve tehdit suçlarından toplam 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Uzun, suçlamları kabul etmedi. Genç kızın yalan söylediğini ve kendisine iftira attığını ileri süren sanık, "Başkasıyla yapmış olduğu şeyleri benim üzerime atıyor. Yaşım itibariyle bu işlerden elimi ayağımı çektim ben" dedi. Mahkemeye katılan G.U. ise sanığın son 2 yıldır kendisini ölümle tehdit edip taciz ve tecavüz ettiğini söyledi. Yaşar Uzun'un annesinin dayısı olduğunu söyleyen G.U., "Tütün işinde çalışmak için köye giderdim. Sanık da orada olurdu. 2008 yılının yaz aylarında bana arkadan sarılıyor, öpüyor ve kalçalarımı elleyerek taciz ediyordu. Kendisini engellemeye çalıştığımda da 'Seni öldürürüm' diyerek tehdit ediyordu. Bir yıl sonra yine yaz aylarında ben köye gitmiştim. O da köyde idi. Bir akşam benim odama gelip yatağıma girdi. Bağırmayayım diye de ağzımı kapadı. Bana tecavüz etti. O yaz benimle 10 kez zorla ilişkiye girdi. Bazı seferler bana para veriyordu. Korktuğum için kimseye bir şey söyleyemiyordum. Bir de ailem bana inanmaz diye düşünüyordum. Geçen Mayıs ayında köyde yine karşılaştık. Benimle yine ilişkiye girmek istedi. Ama izin vermedim. Bana tokat attı. Ağlarken amcamın kızı S.U. geldi. Ne olduğunu sorunca da ona her şeyi anlattım. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.

Duruşmada küçük kızın dedesi 74 yaşındaki Seyfettin Karaman da tanık olarak dinlendi. Karaman, torunun sanığa iftira attığını ileri sürerek, "Sanık kayınbiraderim olur. G.U. da benim torunumdur. Kayınbiraderimin böyle bir şey yaptığına inanmıyorum" diye ifade verdi. Bunun üzerine mahkeme salonunda karşılıklı atışmalar yaşandı. Olaylar büyümeden polis araya girdi. Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE KAVGA

Duruşma çıkışında ise Adliye Sarayı'nın arka tarafında, küçük kızın yakınları, tanıklık yapan Seyfettin Karaman ile sanık yakınlarına saldırdı. Çevik Kuvvet polislerin güçlükle ayırdığı kavga sırasında sinir krizi geçiren G.U. bir anda kendisini Atatürk Bulvarı'nda araçların arasına attı. Ardından koşan yakınları genç kızı sakinleştirmeye çalışırken G.U. kendisini yerden yere attı. Diğer taraftan kavgada 2 kişi başına aldığı darbe sonucu yaralanırken, kavgaya karışan 3 kişi de gözaltına alındı. Kavganın ardından G.U.'nun amcası 47 yaşındaki Hüyesin U. ise sanığın 2.5 yıldır yeğenine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

"ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Diyarbakır kent merkezinde akşam saatlerinde asker kıyafeti giyen ve adının Mehmet Şimşek olduğunu söyleyen bir kişi, üzerine benzin döküp kendini ateşe verdi.

Akşam saat 16.40 sıralarında meydana gelen olayda, Ofis semti Akkoyunlu Cadde üzerinde bankametikler bitişiğinde bir süre yerde oturan ve yoldan geçen vatandaşlar saat soran, asker elbiseli Mehmet Şimşek, daha sonra üzerine döktüğü benzini ateşe vererek, kaldırımda Tren Gar'ına doğru koşmaya başladı. Yaklaşık 30 saniye sonra üzerindeki elbiselerin yanmasından sonra bağırmaya ve bedenindeki ateşleri söndürülmesini isteyen Şimşek, yaklaşık 100 metre koştuktan sonra yere düştü. Çevre esnafının ateşleri söndürme çabası ise sonuçsuz kaldı. Polis telsizinden anons edilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ateşleri söndürdü. Ağır yaralı olduğu belirtilen Mehmet Şimşek , daha sonra 112 Acil Servis ambulansı ile Dicle Üniversitesi Yanık Ünitesi'ne götürülerek yoğun bakıma alındı.

Mehmet Şimşek'in kendisini yaktığını gören çevre esnafı, önce onunla konuşarak ikna etmeye çalıştı, ancak Şimşek'in kendisini yakmasıyla bu kez çıkan ateşi söndürmeye çalıştı. Fikri Ay adlı esnaf, alevler arasında koşarak gelen bir kişiyi gördüğünü belirterek, "Bir yandan bağırıyor, bir yandan da koşuyordu. Her tarafı alevler içindeydi. Üzerimdeki pardüsümü çıkarıp alevleri söndürmeye çalıştım. Ama benzin veya neft kokusu alıyordum ve alevler sönmüyordu. Adının Mehmet Şimşek olduğunu ve Pirinçlik Lojistik Destek Bölüğü'nde görevli olduğunu bağırıyordu. Sürekli olarak da üzerindeki alevleri söndürmemizi istiyordu. Kendini neden yaktığı konusunda bir şey söylemedi. Su ve elbiselerimizle söndürmeye çalıştık ama bir türlü alevler sönmüyordu. Yangın söndürme tüpü ve daha sonra da itfaiye ekipleri alevleri söndürdü" dedi.

Kendini ateşe vererek yakan ve asker olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek'in rütbesi ve nereli olduğu konusunda bilgi alınmazken, Dicle Üniversitesi Yanık Ünitesi yoğun bakıma alınan Şimşek'in durumunun ciddi olduğu belirtildi.