BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Rusya'da ikinci felaket!

Hafta başında havalimanında yaşanan bombalı saldırıyla sarsılan Rusya'nın ikinci büyük kenti St Petersburg'dan başka bir felaket haberi geldi.

Abone ol

Hafta başında havalimanında yaşanan bombalı saldırıyla sarsılan Rusya'nın ikinci büyük kenti St Petersburg'dan başka bir felaket haberi geldi. St. Petersburg'daki bir süpermarketin çatısının kardan dolayı çökmesi sonucu bir kişinin öldüğü 13 kişinin de yaralandığı bildirildi.

"O'Key" marketler zinciri tarafından yapılan açıklamada, kendilerine ait St. Petersburg merkezindeki bir süpermarketin çatısının son günlerde yoğun şekilde yağan kardan dolayı çöktüğü belirtilerek, olayda bir kadının hayatını kaybettiği 13 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, St. Petersburg'daki 25 mağazanın da geçici olarak kapatıldığı bildirilirken, "Son günlerdeki yoğun kar yağışı yüzünden uzmanlarımız çatılardaki kar miktarının kabul edilebilir seviyede olup olmadığını kontrol ediyorlar. Alışveriş merkezleri içindeki mağazalarımız dışında tek başına bağımsız bina halindeki tüm mağazalarımız müşterilerin güvenliği için kapatılmıştır" denildi.

"O'Key" marketler zinciri yönetimi, hayatını kaybeden kadının yakınlarına 1,5 milyon ruble (75 bin TL) ve yaralananlara da 250 bin ruble (12,5 bin TL) maddi yardımda bulunacak.